Αρχική Νέα Τοπικά Κρίσιμη μέρα για το Φ/Γ-Ο/Γ ΑΡΙΩΝ

Κρίσιμη μέρα για το Φ/Γ-Ο/Γ ΑΡΙΩΝ

10Κρίσιμη αναμένεται να είναι η σημερινή μέρα για τις ενέργειες που θα γίνουν στις ΒΔ ακτές της Χίου έτσι ώστε να αποκολληθεί το Φ/Γ-Ο/Γ πλοίο ΑΡΙΩΝ που προσάραξε ξημερώματα Παρασκευής 11 Φεβρουαρίου 10 μόλις μέτρα από τις ακτές.
Και αυτό γιατί οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να επιδεινωθούν σήμερα Κυριακή, οπότε θα δυσκολέψουν πολύ οι κινήσεις που γίνονται από τα ρυμουλκά της εταιρείας ΜΑΤΣΑΣ που φέρεται να έχει αναλάβει το συγκεκριμένο έργο.
Το Σάββατο δύτες της εταιρείας έλεγξαν τα ύφαλα του πλοίου διαπιστώνοντας ότι το πλοίο έχει για τα καλά καθίσει πάνω στα γρανιτένια βράχια.
Υπήρξαν σύμφωνα με πληροφορίες ατέρμονες συζητήσεις με άλλες ναυτιλιακές εταιρείες έτσι ώστε να βρεθεί μικρότερο σκάφος που θα μπορέσει να προσεγγίσει το ΑΡΙΩΝ και να απομακρυνθούν τα 28 φορτηγά αυτοκίνητα από το πλοίο ώστε αυτό να ελαφρύνει όσο το δυνατόν περισσότεο. Για το λόγο αυτό αλλά και για την αποφυγή θαλάσσιας ρύπανσης από το μεσημέρι του Σαββάτου ξεκίνησε διαδικασία μεταφοράς των καυσίμων του φορτηγού πλοίου σε δεξαμενές του ρυμουλκού, ενώ απλώθηκαν και τα ειδικά προστατευτικά για τον περιορισμό τυχόν πετρελαιοκηλίδας.
Σε δεινή θέση βρίσκονται πάντως οι ιδιοκτήτες και οδηγοί των φορτηφών που βρίσκονται στη Χίο χωρίς κανένας να τους ενημερώνει από την εταιρεία τι ακριβώς θα συμβεί.