Αρχική Νέα Τοπικά ΑΡΙΩΝ: Καιρού επιτρέποντος η αποκόλληση

ΑΡΙΩΝ: Καιρού επιτρέποντος η αποκόλληση

5Οι νότιοι άνεμοι που φθάνουν μέχρι και τα 10 μποφόρ δεν επέτρεψαν και χθες να υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα του Φ/Γ-Ο/Γ πλοίου ΑΤΙΩΝ που βρίσκεται προσαραγμένο από τα ξημερώματα της Παρασκευής λίγα μέτρα από τις βορειοδυτικές ακτές της Χίου στη θέση “Βαπόρι”.
Καιρού επιτρέποντος οι ενέργειες θα γίνουν την Τετάρτη όπου σύμφωνα με το σχέδιο (που έχει την έγκριση του Λιμεναρχείου) το ΠΑΝΑΓΙΑ ΨΑΡΙΑΝΗ θα πλησιάσει το ΑΡΙΩΝ και θα φορτώσει τα 6 τουλάχιστον φορτηγών που μεταφέρουν ευπαθή και επικίνδυνα φορτία, έτσι ώστε να δοθεί τη δυνατότητα στο προσαραγμένο πλοίο να σηκωθεί.
Με εντολή δε του Λιμεναρχείου Χίου από το Σάββατο ξεκίνησε η διαδικασία απάντλησης των 90 περίπου τόνων καυσίμων που είχε το ΑΡΙΩΝ και μέχρι χθες είχε γίνει η μεταφορά των 37.
Εν τω μεταξύ μόλις χθες η εταιρεία “ΣΠΟΡΑΔΕΣ Shipping” με τηλέφωνα στα σπίτια των ιδιοκτητών φορτηγών τους ενημέρωσε ότι θα υπάρξει συνεργασία με το ΠΑΝΑΓΙΑ ΨΑΡΙΑΝΗ. Έτσι και οι φορτηγατζήδες είναι σε αναμονή ενώ ιδιαίτερα οξυμένα ήταν τα πνεύματα το απόγευμα του Σαββάτου όταν ένιωσαν να είναι ξεχασμένοι σε ένα ξενοδοχείο. Επίσης χθες έντονο ήταν το ξέσπασμα της Ευαγγελίας Οργέττας που είναι ιδιοκτήτρια του προκάτ σπιτιού που είχε προορισμό τα Μεστά, όπως και της κας Μανωλάκη που η οικογενειακή τους εταιρεία είναι αυτή που μεταφέρει το προκάτ.