Αρχική Νέα Τοπικά Απρόσεχτοι και με το κινητό στο χέρι οι Έλληνες οδηγοί

Απρόσεχτοι και με το κινητό στο χέρι οι Έλληνες οδηγοί

8


Από έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την οδική ασφάλεια στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκύπτει ότι οι Έλληνες συγκαταλέγονται στους Ευρωπαίους πολίτες που θεωρούν ότι δεν είναι απαραίτητο να φορούν ζώνη ασφαλείας εάν οδηγούν προσεκτικά. Παράλληλα, αναγνωρίζουν σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέσο κοινοτικό όρο ότι κάνουν χρήση του κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.


Στην Ελλάδα η έρευνα πραγματοποιήθηκε την περίοδο14 Νοεμβρίου – 17 Δεκεμβρίου 2003.


Η δημοσιοποίηση των σχετικών αποτελεσμάτων συμπίπτει με την ανακοίνωση της Κομισιόν για τη χορήγηση 1,4 εκατ. ευρώ σε ενημερωτικές εκστρατείες στα κράτη-μέλη για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σχετικά με την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων και τη χρήση της ζώνης ασφαλείας.


Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται στην έρευνα, το 32% των ερωτηθέντων στη χώρα μας δηλώνει ότι δεν είναι απαραίτητο να φορά ζώνη ασφαλείας εάν οδηγεί προσεκτικά. Πρόκειται για ένα από τα υψηλότερα ποσοστά στην ΕΕ. Την πρώτη θέση κατέχει η Κύπρος με 34% και ακολουθούν η Κροατία με 33% και η Ελλάδα με τη Σλοβακία (από 32%).


Ο μέσος κοινοτικός όρος είναι 19%. Πιο πειθαρχημένοι στο θέμα τη ζώνης ασφαλείας εμφανίζονται οι Φινλανδοί με 5%, οι Δανοί με 7% και οι Γερμανοί με 8%.


Από την ίδια έρευνα προκύπτει ακόμη ότι το 35% των ερωτηθέντων στη Ελλάδα παραδέχεται ότι τηλεφωνεί τουλάχιστον μία φορά την ημέρα από το κινητό εν ώρα οδήγησης. Προηγούνται οι Κύπριοι με 46% και οι Εσθονοί με 45%, ενώ τα μικρότερα ποσοστά παρατηρούνται στη Γαλλία με 12% και τη Μεγάλη Βρετανία με 14%.


Ο μέσος κοινοτικός όρος είναι 28%. Εξάλλου, στην Ελλάδα το 14% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι κατά την τελευταία τριετία έχει πληρώσει πρόστιμο για υπέρβαση ταχύτητας. Το υψηλότερο ποσοστό παρατηρείται στην Ολλανδία με 46% και το χαμηλότερο στη Γαλλία με 8%. Ο μέσος κοινοτικός όρος είναι 18%.


Παράλληλα, το 16% των ερωτηθέντων στην Ελλάδα δηλώνει ότι έχει υποβληθεί σε αλκοτέστ κατά την τελευταία τριετία. Το υψηλότερο ποσοστό διαπιστώνεται στην Εσθονία με 27% και το χαμηλότερο στην Ιταλία με 3%. Ο μέσος κοινοτικός όρος είναι 15%.


Όπως αναφέρει η Επιτροπή, 46.700 άτομα έχασαν τη ζωή τους το 2003 στους κοινοτικούς δρόμους, ενώ οι τραυματίες από τροχαία ατυχήματα ήταν περίπου δύο εκατομμύρια. Στόχος της Κομισιόν είναι να μειωθούν τα θύματα από τροχαία ατυχήματα κατά το ήμισυ μέχρι το 2010.


Υπολογίζεται ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση περίπου το 60-80% των οδηγών και συνοδηγών φορούν ζώνη ασφαλείας, ενώ για τα πίσω καθίσματα τα ποσοστό μειώνεται σε 50%.

Πηγή: ΜΠΕ