Αρχική Νέα Τοπικά Ασφαλές αγκυροβόλιο στα βόρεια των Ψαρών αναζητά το ΠΑΝΑΓΙΑ ΨΑΡΙΑΝΗ

Ασφαλές αγκυροβόλιο στα βόρεια των Ψαρών αναζητά το ΠΑΝΑΓΙΑ ΨΑΡΙΑΝΗ

13


Βόρεια των Ψαρών βρίσκεται αγκυροβολημένο το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο ΠΑΝΑΓΙΑ ΨΑΡΙΑΝΗ, σε πιο ασφαλές  και υπήνεμο αγκυροβόλιο από ότι ήταν αυτό το λιμάνι των Ψαρών.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Χίου ο Πλοίαρχος του πλοίου Γιώργης  Αρβανίτης στις 4.50 μ.μ. ενημέρωσε το Λιμενικό Σταθμό Ψαρών ότι για λόγους ασφαλείας αποπλέει για υπήνεμο και ασφαλές αγκυροβόλιο βόρεια των Ψαρών.
Από ΥΕΝ/ΕΚΣΕΔ έγινε ενημέρωση ότι το Ε/Γ-Ο/Γ ΠΑΝΑΓΙΑ ΨΑΡΙΑΝΗ βρίσκεται σε δυσχερή θέση λόγω βλάβης πηδαλίου και των επικρατουσών δυσμενών καιρικών συνθηκών, χωρίς να ζητεί συνδρομή για βοήθεια.
Το Λιμεναρχείο Χίου ενημερώνει ότι υπάρχει οπτική επαφή καθώς και συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πλοίαρχο του ΠΑΝΑΓΙΑ ΨΑΡΙΑΝΗ.
Εν τω μεταξύ στις 2.30 μ.μ. συνέβη το μοιραίο δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στο μέλος του πληρώματος του πλοίου Αλέξανδρο Πετραλή ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΟ Α’, κάτοικο Χίου, γεννηθείς το 1953.
Σύμφωνα με ενημέρωση από τον Πλοίαρχο το ΠΑΝΑΓΙΑ ΨΑΡΙΑΝΗ βρισκόταν πλαγιοδετημένο στο λιμάνι Ψαρών, δήλωσε τις μεσημβρινές ώρες ότι λόγω των ισχυρών νοτίων ανέμων 10-11 μποφόρ που επικρατούσαν στην περιοχή το πλοίο αδυνατούσε να παραμείνει ασφαλώς προσδεδεμένο στη θέση του λόγω της θραύσης των κάβων.
Σε γενόμενη προσπάθεια πρόσδεσης στις 2.30 μ.μ. ο άτυχος Αλέξανδρος Πετραλής, παρασύρθηκε από έντονο κυματισμό με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα.
Μετά την ανάσυρσή του διαπιστώθηκε ο θάνατός του.