Αρχική Νέα Τοπικά Νομαρχιακό συμβούλιο: εντάσεις με προγραμματικές και… κατεπείγοντα έργα

Νομαρχιακό συμβούλιο: εντάσεις με προγραμματικές και… κατεπείγοντα έργα

6Οι προγραμματικές συμβάσεις με Δήμους και δημοτικές εταιρείες και οι αναθέσεις έργων ως επείγοντα ήταν τα σημεία εκείνα που έφεραν την ένταση στη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου.
Μάλιστα λίγο έλειψε να έχουμε και ανεξέλεγκτες….εκρήξεις όταν ο επικεφαλής της μειοψηφίας κατήγγειλε το Νομάρχη Πολύδωρο Λαμπρινούδη, με αφορμή το θέμα των έργων στο Βίρι Ιωνίας ότι “σύρεται από εργολάβους”.
Χρειάστηκε η διπλή παρέμβαση του Προέδρου του Σώματος Στέλιου Καμπούρη για να ανακαλέσει ο κ. Γαϊσίδης και να σημειώσει ότι δεν μπορεί παρά να ασκήσει δριμεία κριτική για το ότι αναθέτονται έργα κατευθείαν από το Νομάρχη με το χαρακτήρα του εξαιρετικά επείγοντος και σχολιάζοντας ότι κανείς δεν μπόδισε να περάσουν από τη Νομαρχιακή Επιτροπή.
Τα πνεύματα άναψαν στην αρχή της συνεδρίασης, κατά τη διάρκεια συζήτησης εκτός ημερησίας αιτήματος του Εργατικού Κέντρου για βρεφονηπιακό σταθμό, αλλά και στη συνέχεια όταν στην ένταξη έργων στο Πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων τέθηκε το θέμα των έργων στο Βίρι (που σε δημοσίευμά του είχε αναφερθεί η εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ) αλλά και της διαπλάτυνση του χειμάρρου Κοκκαλά.
Ο κ. Λαμπρινούδης υπεραμύνθηκε των αποφάσεων του λέγοντας ότι τα έργα που έχουν κατεπείγοντα χαρακτήρα θα προχωρούν άμεσα και εξέφρασε τη λύπη του που ρίχνει τόσο χαμηλά το επίπεδο ο κ. Γαϊσίδης. Σχολίασε μάλιστα ότι βρίσκεται στην ουσία υπόλογος απέναντι στην παράταξή του ΠΑΡΟΝ & ΜΕΛΛΟΝ και των ψηφοφόρων του για την αντιπολιτευτική τακτική που ακολουθεί, με αποτέλεσμα να έχουμε αντιδράσεις των συμβούλων της μειοψηφίας.
Σχετικά με το έργο στον Κοκκαλά τόνισε ότι θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα ενώ ήδη ξεκίνησαν επεμβάσεις στο Βίρι, όπου υπήρχε κίνδυνος για κατολίσθηση.


Στο θέμα των Προγραμματικών Συμβάσεων ο κ. Γαϊσίδης τόνισε ότι μόνο με αυτές που ψήφισαν (στο ΝΣ της Δευτέρας διέθεσαν περί τις 500.000 ΕΥΡΩ ποσό ικανό για να κάνουν κάποια άλλη σημαντική δράση), ενώ τόνισε πως για να υπερψηφίσουν θέλουν μια ακριβή τεχνική περιγραφή καθώς επίσης η συνεργασία να μην είναι με τις αναπτυξιακές εταιρείες ή οργανισμούς των Δήμων.
Ο κ. Λαμπρινούδης τόνισε ότι το ποσό που δίνει η Νομαρχία είναι μικρό, προσφέρουν κύρια τεχνική υποστήριξη και βοηθούν τους Δήμους για σημαντικά προβλήματά τους.
Πάντως την παράταξη του κ. Γαϊσίδη έφερε τουλάχιστον σε αμηχανία η παρέμβαση του ν.σ. Σιδερή Καστάνια που στο θέμα της Προγραμματικής Σύμβασης για το Λαογραφικό Μουσείο των Καρυών, μπορεί να ήθελε να τονίσει ότι αλλού έχουν μεγαλύτερη ανάγκη όπως στην ΠΕΚΕΒ, αλλά ο κ. Λαμπρινούδης “άρπαξε” την ευκαιρία και πρότεινε η ΠΕΚΕΒ να καταθέσει το αίτημα της για προγραμματική σύμβαση.