Αρχική Νέα Τοπικά Πρόταση Εργατικού Κέντρου για βρεφονηπιακό σταθμό

Πρόταση Εργατικού Κέντρου για βρεφονηπιακό σταθμό

7

Εκτός ημερησίας τέθηκε στο Νομαρχιακό Συμβούλιο της Δευτέρας το αίτημα του Εργατικού Κέντρου για την παραχώρηση χώρου ώστε να γίνει βρεφονηπιακός σταθμός χρηματοδοτούμενος από την Εργατική εστία. Ως χώρος ζητήθηκε να εξεταστεί το οικόπεδο του Κολεγίου, και το κατά πόσο μπορεί να συνυπάρξει με το γενικότερο σχεδιασμό στο συγκεκριμένο χώρο.
Η μειοψηφία καταψήφισε κύρια γιατί δεν υπήρχε ενημέρωση και γιατί το θέμα ήρθε στα εκτός ημερησίας οπότε δεν υπήρχε περιθώριο να εξεταστούν άλλοι πιθανοί χώροι, όπως για παράδειγμα οικόπεδο δίπλα στην ιχθυόσκαλα.
Όπως σημείωσε ο κ. Λαμπρινούδης η ΕΝΑ θα αναλάβει να κάνει μόνο την εξέταση για το αν μπορεί να φιλοξενηθεί μία τέτοια δράση και σε επόμενη συνεδρίαση θα τεθεί το θέμα επί της ουσίας.
Να τονιστεί ότι ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Γιακουμάτος έχει στείλει έγγραφο στη Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση που θέτει το θέμα της εξεύρεσης χώρων για την ανέγερση σταθμών. Ο πρόεδρος του ΕΚ Χίου Τάσος Κώσταλος σημείωσε ότι η πίστωση από την Εργατική εστία είναι εξασφαλισμένη για την ανέγερση κτηρίου συνολικού ωφέλιμου χώρου 800 τ.μ. και με δυνατότητα να φιλοξενεί 120 παιδιά.
Για το σκοπό αυτό χρειάζεται να εξευρεθεί χώρος περίπου 1.600 τ.μ..
Ηδη έχουν αποκλειστεί χώροι:
στο Νεοχώρι, λόγω απόστασης, και στον Κοφινά επειδή είναι κοντά στα σφαγεία.