Αρχική Νέα Τοπικά Εξηγήσεις Γ. Πίττα στο ΔΣ του Επιμελητηρίου

Εξηγήσεις Γ. Πίττα στο ΔΣ του Επιμελητηρίου

5


Τις διαβεβαιώσεις του βουλευτή Γιάννη Πίττα δέχτηκαν τα μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου και όσοι παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση της Δευτέρας στο Επιμελητήριο.
Ο βουλευτής της ΝΔ απαντώντας στο θέμα της κατάργησης της επιδότησης με 3 ποσοστιαίες μονάδες του επιτοκίου επιχειρηματικών δανείων σημείωσε ότι ο αρμόδιος υπουργός έχει προχωρήσει σε ερώτηση προς το Ευρωκοινοβούλιο έτσι ώστε να εξεταστεί το θέμα αυτό.
Από την πλευρά τους τα Επιμελητήρια Χίου, Λέσβου και Σάμου θα προχωρήσουν σε επιστολή κοινής επιστολής στους ευρωβουλευτές που θα ζητούν να ενισχύσουν το θέμα της παράτασης της επιδότησης επιτοκίου.
Να σημειώσουμε ότι το θέμα της επιδότησης του επιτοκίου ήταν ένα ειδικό καθεστώς που είχε ζητηθεί από τις χώρες μας για τις μειονεκτικές περιοχές και ότι είχε δοθεί μέχρι τέλος του 2003. Υπήρξε στη συνέχεια η παράταση μέχρι τέλος του 2004 από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.


Στο θέμα του αεροδρομίου και στις αιτιάσεις των ιδιοκτητών τι πρόκειται να γίνει ο κ. Πίττας από τη μια έδωσε τη διαβεβαίωση ότι το θέμα προχωρεί και από την άλλη ότι οι όποιες καθυστερήσεις οφείλονται στο γεγονός ότι η αλλαγή στη Διοίκηση της Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Σημείωσε δε ότι με το νέο Διοικητή κ. Σταμάτη θα βρεθεί εντός της εβδομάδας.
Στη συνάντηση στο Επιμελητήριο παραβρέθηκε επίσης η Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χίου κα Στέλλα Μικέδη και ο νέος Οικονομικός Έφορος Νίκος Φράγκος. Ο τελευταίος έδωσε τη διαβεβαίωση ότι θα υπάρξει μια καλή συνεργασία με τους επαγγελματοβιοτέχνες χωρίς διάθεση εξόντωσής τους.
Στο θέμα εξάλλου της αλλαγής του ωραρίου τόσο ο κ. Πίττας όσο και η κα Μικέδη διαβεβαίωσαν ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Υπήρξε πάντως η επισήμανση από το μέλος τους Διοίκησης Κυριάκο Δηράκη που σημείωσε ότι ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ Παπαθανασίου αφήνει ανοικτό το θέμα για τις αρμοδιότητες των Νομαρχιών στο θέμα αυτό.