Αρχική Νέα Τοπικά Κάθαρση ζητά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Κάθαρση ζητά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

9


 Την ανάγκη για ταχεία και πλήρη κάθαρση στη Δικαιοσύνη και την Εκκλησία επισήμανε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος κατά την αναγόρευση του ως επίτιμου μέλους της Ακαδημίας Αθηνών, ενώ πρόσθεσε ότι οι ένοχοι πρέπει να τιμωρηθούν.


“Θέλω να εκφράσω τα έντονα αισθήματα θλίψεως και στεναχωρίας που κατέχουν όλους μας για την κρίση στη Δικαιοσύνη και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Εκκλησία με την παρατήρηση ότι τα όσα πολύ δυσάρεστα απασχόλησαν όλους τις μέρες αυτές προκλήθηκαν από τη συμπεριφορά προσώπων και όχι από την αδυναμία των θεσμών. Επειδή όμως τα πρόσωπα αυτά έχουν τη θέση δικαιοδοτικού κριτή και διδασκάλων πίστεως και χριστιανικής συμπεριφοράς η κρίση την οποία προκάλεσαν αγγίζει πολιτειακούς θεσμούς και καθιστά επιβεβλημένη την ταχεία και πλήρη κάθαρση. Εμφανίζεται ήδη ως αναγκαία η τιμωρία αλλά και η κοινωνική εξυγίανση και αναζωογόνηση”, σημείωσε.


Ο κ. Στεφανόπουλος εξήρε τη λειτουργία του Πολιτεύματος, ωστόσο αναφέρθηκε και σε αδυναμίες της Πολιτείας. Σε ότι αφορά την εκτεταμένη διαφθορά στο χώρο της διοικήσεως και τη διαπλοκή πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων, ο κ. Στεφανόπουλος είπε ότι δεν θα αναφερθεί εκτενώς στο θέμα γιατί είναι ήδη αντικείμενο πολιτικών προσπαθειών με τις οποίες δεν θεώρησε ορθό να ασχοληθεί, αλλά και διότι είναι νωρίς για να εκτιμήσει κανείς τα απολέσματα τους.


Αναφέρθηκε, επιπλέον, στις κοινωνικές αρετές και στα μειονεκτήματα τα οποία απέδωσε σε έλλειψη κοινωνικής ευθύνης.


Στην τελετή παραβρέθηκαν οι πρώην πρωθυπουργοί, Γεώργιος Ράλης και Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, η δήμαρχος Αθηναίων, Ντόρα Μπακογιάννη και εκπρόσωποι του πνευματικού κόσμου.
Πηγή: ΜΠΕ