Αρχική Νέα Τοπικά Βαρύ κλίμα από το θάνατο του 52χρονου ναυτικού- να προχωρήσει άμεσα...

Βαρύ κλίμα από το θάνατο του 52χρονου ναυτικού- να προχωρήσει άμεσα το έργο στο λιμάνι των Ψαρών

14



Στους ναυτικούς χάρτες το λιμάνι των Ψαρών θεωρείται αγκυροβόλιο. Ανοικτό όμως στο νοτιά ήταν σαν να μην υπήρχε το μεσημέρι της Τρίτης. Τα κύματα φθάνοντας μέχρι και τα 7 μέτρα ύψος έπεφταν ορμητικά καταστρέφοντας μέρος του μόλου και μεταφέροντας μέχρι και το Γυμνάσιο χώματα και πέτρες! Και όμως το λιμάνι αυτό θεωρητικά φτιάχτηκε πριν μερικά χρόνια και ξοδεύτηκαν 200 εκατομμύρια δραχμές…
Εν τω μεταξύ ιδιαίτερα βαρύ είναι το κλίμα για το θάνατο του 52χρονου χιώτη Αλέξανδρου Πετραλή Μηχανοδηγού Α’ στο Ε/Γ-Ο/Γ ΠΑΝΑΓΙΑ ΨΑΡΙΑΝΗ.
Χθες το μεσημέρι μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στη Χίο η σωρός του άτυχου ναυτικού, όταν στην προσπάθεια να δέσει έναν κάβο του πλοίου με την αγωνία να σώσει τους συναδέλφους του  παρασύρθηκε από τα κύματα και έχασε τη ζωή του. Τα συγγενικά του πρόσωπα ξέσπασαν περιμένοντας το ελικόπτερο, επιρρίπτοντας ευθύνες στην Πολιτεία για το ότι θεωρεί λιμάνι αυτό των Ψαρών, την πλοιοκτήτρια εταιρεία για την κατάσταση του πλοίου αλλά και τον πλοίαρχο του ΠΑΝΑΓΙΑ ΨΑΡΙΑΝΗ που κατά τους ίδιους έδωσε την εντολή να δέσει το μόλο.
“Ηταν ο πιο αγαπητός πάνω στο πλοίο. Δεν θέλω να πω τίποτα τώρα, έχω ήσυχη τη συνείδηση μου και θα τα πω όλα όταν έρθουμε κάτω, στην κατάθεσή μου”, μας δήλωσε ο καπετάν Γιώργης Αρβανίτης που ζητήσαμε να μας περιγράψει αυτό που έζησαν στα Ψαρά.


Άμεση δημοπράτηση
Στο θέμα του λιμανιού ο Νομάρχης Πολύδωρος Λαμπρινούδης σημείωσε ότι “θα πρέπει να διερευνήσουμε που πήγαν τα 200 περίπου εκατομμύρια δραχμές που δόθηκα πριν μερικά χρόνια και δεν έπιασαν καθόλου τόπο”.
Μας δήλωσε ότι η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων έχει εγκριθεί και από την ώρα που είναι έτοιμη η προμελέτη θα γίνει προσπάθεια να προχωρήσει η δημοπράτηση του έργου, ώστε μέσα στο επόμενο δίμηνο -την περίοδο που θα έχει λήξει η διαδικασία- να είναι έτοιμη και η μελέτη. Ως γνωστόν έχει ανακοινωθεί από τα αρμόδια υπουργεία ότι θα υπάρξει χρηματοδότηση 3 εκατομμυρίων ΕΥΡΩ που σημαίνει ότι τώρα μπορεί να γίνει λιμενοβραχίονας που θα προστατεύει από το νοτιά. αυτό που προβλέπει η μελέτη για ένα μόλο που θα από τα νότια το λιμάνι. Σε ότι αφορά το μόλο που έσπασε δύο μηχανικοί της Ν.Α. θα βρεθούν το συντομότερο δυνατόν στα Ψαρά ώστε να κάνουν έναν πρόχειρο προϋπολογισμό του έργου και στην πορεία να ζητηθεί χρηματοδότηση από την Περιφέρεια από το κονδύλι των θεομηνιών.

Διαφήμιση