Αρχική Νέα Τοπικά Γιώργης Αρβανίτης: Το κύμα “βίδωσε” το καράβι

Γιώργης Αρβανίτης: Το κύμα “βίδωσε” το καράβι

11Βαρύ ήταν το κλίμα στο ΠΑΝΑΓΙΑ ΨΑΡΙΑΝΗ που βρήκε ασφαλές αγκυροβόλιο βόρεια των Ψαρών στον όρμο Βοθώνη, όταν αναγκάστηκε να φύγει από το λιμάνι γιατί υπήρχε άμεσος κίνδυνος για το πλοίο.
Δεμένο με 17 κάβους το καράβι, που συχνά – πυκνά άρχισαν να σπάνε, “το μεσημέρι της Τρίτης έσπασαν οι 5 κάβοι της πλώρης και το καράβι γύρισε περάντι μέσα στο λιμάνι, με την πρύμνη να κρατιέται στη γωνία από κάποιους κάβους έτοιμο για να φύγει να πάει στα αβαθή”, μας δήλωσε ο καπετάνιος του ΠΑΝΑΓΙΑ ΨΑΡΙΑΝΗ Γιώργης Αρβανίτης.
“Γινόταν προσπάθεια να βάλουμε και άλλους κάβους αλλά κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να γίνει, όταν τα κύματα έφθαναν και τα 7 μέτρα ύψος. Προσπαθούσαμε με κάθε τρόπο όχι μόνο να σώσουμε το καράβι, αλλά τους ανθρώπους… Κάποια στιγμή έσπασαν οι κάβοι και μείναμε έρμαιοι στη μέση του λιμανιού. Άρχισαμε να μαζεύουμε τις άγκυρες και αποφάσισα να βγούμε έξω”, μας είπε μην μπορώντας ακόμα να εξηγήσει τι ήταν αυτό που τους έσωσε και κάνοντας το σταυρό του στον Αγιο Νικόλα που τους προστάτευσε.  .
“Για μια στιγμή το καράβι “βίδωσε” σε ένα κύμα… το μισό καράβι σκεπάστηκε, σηκώθηκε και η μέση του καραβιού χτύπησε στο επόμενο κύμα αλλά ευτυχώς άντεξε..”.
Ο καπετάνιος σημειώνει ότι το λιμάνι των Ψαρών μόνο λιμάνι δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού κάνει μόνο για πέρασμα.
Χθες στις 6.00 περίπου το απόγευμα το ΠΑΝΑΓΙΑ ΨΑΡΙΑΝΗ έφθασε στο λιμάνι της Χίου και αφού είχε διορθωθεί η βλάβη στο πηδάλιο. Αναμένεται να παραμείνει για 2-3 ημέρες ώστε να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες πριν ξεκινήσει τα δρομολόγια.


ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ από την πρωτοχρονιά του 2004, στο μέσον με την τιμητική πλακέτα ο καπετάνιος του ΠΑΝΑΓΙΑ ΨΑΡΙΑΝΗ κ. Γιώργος Αρβανίτης.