Αρχική Νέα Τοπικά Επιτέλους γίναμε Ευρώπη…συγκεκριμένα Βενετία

Επιτέλους γίναμε Ευρώπη…συγκεκριμένα Βενετία

22

“Μπάζει” η παιδεία μας…

Ούτε μια εβδομάδα δεν πέρασε από τα εγκαίνια του 10ου νηπιαγωγείου στο Ριζάρι και χθες το πρωί εκπαιδευτικοί και μαθητές το βρήκαν πλημμυρισμένο λόγω της βραδινής καταιγίδας
.
Η εσωτερική αίθουσα ήταν γεμάτη νερά και αναγκάστηκαν οι εργαζόμενοι να βγάλουν έξω τις μοκέτες και τον άλλο εξοπλισμό του νηπιαγωγείου.
Το ευάλωτο σημείο όπως φάνηκε από την αυτοψία μηχανικών της Νομαρχίας και του εργολάβου είναι τα πορτοπαράθυρα. Πρόκειται για ένα ακόμα σχολείο, όπου τα αλουμινένια κουφώματα δεν καταφέρνουν να αποδείξουν ότι είναι και αδιαπέραστα!
Ευάλωτα αποδείχτηκαν επίσης τα Δημοτικά και το νηπιαγωγείο στο Βουνάκι, που πρώτο μάθημα ήταν το σφουγγάρισμα, αλλά και το 3ο Ενιαίο Λύκειο, 2ο Γυμνάσιο, Εδικό Δημοτικό Σχολείο (προαύλιο)…

Μεμονομένες περιπτώσεις … αλλά πάντως πλημμυρίσαμε
Οι κλήσεις που δέχτηκε πάντως η Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν ήταν εκτεταμένες ενώ αυτό που παρατηρήθηκε είναι ότι οι πολίτες δείχνουν πια ετοιμότητα και πολλοί από τους συνήθεις… πλημμυροπαθείς έχουν εφοδιαστεί με αντλίες.

 Στο Κοντάρι τα υπόγεια του ξενοδοχείου Morning Star “πήραν” νερό και χρειάστηκε να επέμβει και μηχάνημα από το Νομαρχιακό Οργανισμό ΕΥΟΔΟΣ για να δοθεί διέξοδος στη λίμνη που είχε σχηματιστεί στο οδόστρωμα.

Επίσης η περιοχή γύρω από το “πέταλο” του νέου δρόμου νότια του αεροδρομίου, αλλά και σπίτια επί της Λ. Ενώσεως όπως και στο Ναυτικό Όμιλο Χίου (εδώ τα προβλήματα άρχισαν να γεννιούνται από τότε που φτιάχτηκε το παράνομο parking επί Δημαρχίας Παντελάρα).

Στο οδικό δίκτυο μεγάλη ήταν η πτώση βράχων στην εθνικό οδό Χίου- Καρδαμύλων και στο ύψος που πρόκειται να γίνει το φράγμα του Σαραπιού, καθώς και ο δρόμος κοντά στον Αϊ Γιώργη. Συνεργεία του ΠΣΕΑ και σε συνεργασία με τον ΕΥΟΔΟ καθάρισαν το οδόστρωμα.

Εκεί επίσης που οι νοτιάδες δημιούργησαν έντονα προβλήματα ήταν στον Καταρράκτη που μάλιστα καταστράφηκε η βάρκα ενός ερασιτέχνη Ψαρά ενώ έγιναν πολύ μεγάλες προσπάθειες από τα συνεργεία του Δήμου για να μην υπάρξει πρόβλημα με τους αποχετευτικούς αγωγούς που είναι δίπλα στον ποταμό του Καταρράκτη.

Αναλυτικά η Πυροσβεστική δέχθηκε τις παρακάτω κλήσεις για το διάστημα από το βράδυ της 15-2-05 και μέχρι τις 19.00 της 16-2-05:

1. Άντληση υδάτων από οικία στο  Κάστρο
2.      ”           ”        ”     ”     στην περιοχή Βάγια
3.      ”           ”        ”     ”    στη Λ. Ενώσεως -Φάρκαινα
4.Κοπή δέντρου στην Χρυσ.Γανιάρη – Φάρκαινα
5. Αντληση υδάτων από οικία  στην οδό Κόκκαλη
6.      ”          ”       από Πολυκλαδικό Λύκειο
7.      ”          ”       από οικία στην Ευαγγελίστρια
8.       ”          ”         ”     ”              στην Μ.Λιβανού
9.       ”          ”         ”     ”     στην Λ.Ενώσεως -Ν.Όμιλο
10.       ”          ”         από το Ειδικό Σχολείο  στην οδό Κοκκάλη