Αρχική Νέα Οικονομία Η Λίτσα Λύκου παρακολούθησε την 1η Διυπουργική Επιτροπή Τουρισμού εκ μέρους της...

Η Λίτσα Λύκου παρακολούθησε την 1η Διυπουργική Επιτροπή Τουρισμού εκ μέρους της ΝΑ Χίου

18


Την πρώτη Διυπουργική Επιτροπή για τον Τουρισμό, όπου συμμετείχαν στελέχη των Υπουργείων Τουριστικής Ανάπτυξης και Εσωτερικών (ΚΕΔΚΕ ΕΝΑΕ), παρακολούθησε ως εκπρόσωπος της Ν.Α Χίου τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2004 η Νομαρχιακή Σύμβουλος και Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής κα Λίτσα Λύκου.


Τα βασικότερα θέματα που τέθηκαν και συζητήθηκαν στην Επιτροπή ήταν τα κάτωθι:


Η παρουσίαση του νόμου συγκρότησης του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης.


Οι ενέργειες  χάραξης ενιαίας τουριστικής πολιτικής με χρήση του νέου λογότυπου του ΕΟΤ σε κάθε προωθητικό υλικό (έντυπο, αφίσα, τηλεοπτικά σποτ) ως σήμα κατατεθέν της Ελλάδας


Η δημιουργία δύο βασικών αξόνων στήριξης των προωθητικών δράσεων της Ελλάδας.  Ο πρώτος στοχεύει  στον εξωτερικό τουρισμό και χρησιμοποιεί το σλόγκαν «Ζήσε το Μύθο σου στην Ελλάδα» και ο δεύτερος στον εσωτερικό τουρισμό με σλόγκαν «Μένουμε Ελλάδα».


Η αναγκαιότητα εξασφάλισης της καθαριότητας και της σωστής σήμανσης σε όλους τους ελληνικούς προορισμούς ούτως ώστε να συντηρηθεί η θετική εικόνα που δημιουργήθηκε για τη χώρα μας κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.


Οι κοινές δράσεις και ο προγραμματισμός των  ενεργειών των προγραμμάτων συγχρηματοδότησης των Νομαρχιακών Επιτροπών. Σημειωτέων ότι  τα στελέχη των Νομαρχιακών Επιτροπών Τουρισμού διεκδίκησαν την άμεση και χωρίς περικοπές χρηματοδότηση των προγραμμάτων τους και από την πλευρά της η Επιτροπή δεσμεύθηκε να ολοκληρωθεί έγκαιρα η διαδικασία για το έτος 2005 (συγκεκριμένα αναφέρθηκε ότι η χρηματοδότηση θα έχει ολοκληρωθεί τον προσεχή Απρίλιο ή Μάιο)


Η επαναλειτουργία των Περιφερειακών Διευθύνσεων Τουρισμού.


Η επικείμενη ίδρυση γραφείων υποστήριξης τουρισμού σε κάθε Νομό, βάσει προεδρικού διατάγματος.