Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ανακοίνωση ΝΕ Χίου του ΚΚΕ για εισοδηματική πολιτική

Ανακοίνωση ΝΕ Χίου του ΚΚΕ για εισοδηματική πολιτική

11


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
“Η εισοδηματική πολιτική που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι ταξική, αντιλαϊκή, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου. Υπηρετεί την ανταγωνιστικότητα και την αύξηση των κερδών των επιχειρήσεων, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τη στρατηγική της Λισαβόνας. Η αντοχή της οικονομίας, που επικαλέστηκε η κυβέρνηση, είναι επιχείρημα κάλπικο. Η οικονομία αντέχει όταν πρόκειται για τα κέρδη της πλουτοκρατίας, όχι όμως και όταν πρόκειται για τη ζωή της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.
Οι αυξήσεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση εξανεμίζονται ήδη από την ακρίβεια. Η εισοδηματική πολιτική αποτελεί συνέχεια της πολιτικής των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και οδηγεί στην παραπέρα χειροτέρευση της κατάστασης των εργαζομένων, στην επέκταση της φτώχειας. Η καθήλωση των μισθών και των συντάξεων συμβαδίζει με την ακρίβεια, τις απολύσεις και την αύξηση της ανεργίας, την επίθεση στα εργασιακά και στα ασφαλιστικά δικαιώματα.
 Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη, το σύνολο των εργαζομένων να καταδικάσουν μαζικά την κυβερνητική πολιτική. Να αναπτύξουν πολύμορφα τη δράση τους με αιτήματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους και να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που οργανώνει το ΠΑΜΕ και κάθε αγωνιστικό συνδικάτο, απομονώνοντας τις εργοδοτικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που φέρουν τεράστιες ευθύνες για τη στάση υποταγής που επιδεικνύουν.
Τους καλεί να παλέψουν για:
* Κατώτερος μισθός 1.200 ευρώ
* Κατώτερη σύνταξη 960 ευρώ και 400 ευρώ για τους αγρότες και τις αγρότισσες
* Ουσιαστικές αυξήσεις στο σύνολο των μισθών και των συντάξεων
* Αφορολόγητο όριο τα 15.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 5000 ευρώ για κάθε παιδί.