Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ανακοίνωση ΠΑΜΕ για την εισοδηματική πολιτική

Ανακοίνωση ΠΑΜΕ για την εισοδηματική πολιτική

7


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ
ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΝΔ.
“Η ανακοίνωση της εισοδηματικής πολιτικής της κυβέρνησης από τον κ. Αλογοσκούφη έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η πολιτική της λιτότητας και της δραστικής περικοπής του εισοδήματος των εργαζομένων συνεχίζεται ανεξάρτητα από το ποιος έχει την κυβερνητική πλειοψηφία ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ.
Οι πολιτικές αυτές διαμορφώνονται με βάση τις απαιτήσεις της ΕΕ και του κεφαλαίου, που στόχο έχουν την περαιτέρω μείωση του εργατικού κόστους και τον περιορισμό σε όποια δικαιώματα έχουν απομείνει σε Εργασιακές Σχέσεις, Κοινωνική Ασφάλιση, Υγεία, Παιδεία κλπ.
Καμία αυταπάτη δεν πρέπει να υπάρχει από τους εργαζόμενους ότι αυτές οι ταξικές πολιτικές θα συνεχιστούν και θα ενταθούν.
Σ’ αυτές τις πολιτικές βρίσκεται η αιτία της χειροτέρευσης της θέσης των εργαζομένων από τη μία, και του πολλαπλασιασμού των κερδών του κεφαλαίου από την άλλη.
Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα από την πείρα τους. Να αντιταχθούν, να απορρίψουν και να ανατρέψουν αυτές τις πολιτικές. Να δυναμώσουν το μέτωπο του αγώνα με τη συμμετοχή τους μαζικά στην 24ωρη απεργία στις 17 του Μάρτη που έχουν κηρύξει και καλούν οι Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα και τα Σωματεία, και να διεκδικήσουν αιτήματα που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές τους ανάγκες, στη βάση του διεκδικητικού πλαισίου του ΠΑΜΕ:
— Πλήρη – σταθερή εργασία για όλους. ΟΧΙ στις απολύσεις. Ουσιαστική προστασία των ανέργων. Μείωση του εργάσιμου χρόνου.
— Κατώτερος μισθός 1.200 ευρώ. Κατώτερο μεροκάματο 48 ευρώ. Κατώτερη σύνταξη 960 ευρώ.
— ΟΧΙ στις ιδιωτικοποιήσεις.
— Αποκλειστικά Δημόσιο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης (Υγεία, Συνταξιοδότηση, Πρόνοια) που θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες των εργαζόμενων και των οικογενειών τους.
— Κάλυψη του συνόλου των εκπαιδευτικών αναγκών μέσα από το δημόσιο, δωρεάν εκπαιδευτικό σύστημα. Κατάργηση κάθε μορφής ιδιωτικής Εκπαίδευσης.
— Διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθεριών.
— Διάθεση δωρεάν σπιτιών από τον ΟΕΚ στις οικογένειες των νεκρών από εργατικά ατυχήματα, όπως και σ’ εκείνους τους μισθωτούς που τραυματίζονται σοβαρά από παρόμοια ατυχήματα”.