Αρχική Νέα Τοπικά Κατάπλωρα- κατάπρυμα του Κ. Γεόμελου: ναυάγια και προσαράξεις πλοίων

Κατάπλωρα- κατάπρυμα του Κ. Γεόμελου: ναυάγια και προσαράξεις πλοίων

4


Κατάπλωρα – κατάπρυμα
με τον Κωνσταντίνο Δ. Γεόμελο


*  Ο άγριος βοριάς δίνει τη σκυτάλη του στη φαρμακερή νοτιά και γίνονται οι πρωταγωνιστές στη Χίο, στο νησί των ανέμων. Πέρσι, τέτοια εποχή, είχαμε χιόνια και παγετούς. Από εδώ και στο εξής, θα πρέπει να προετοιμαζόμαστε για “σκληρούς” χειμώνες. Αν βέβαια είχαν λείψει ποτέ από τη Χίο, δεδομένου ότι, το χτίσιμο των σπιτιών , οι πελώριοι προστατευτικοί τοίχοι των περιβολιών του Κάμπου, που για λόγους καλαισθησίας, εμείς σήμερα τους…κονταίνουμε), αλλά και η αποφυγή κτισμάτων δίπλα στο κύμα, είναι αδιάψευστος μάρτυρας, ότι το νησί μας ήταν πάντοτε ανεμοδαρμένο, εκτός από κάποια διαλείμματα καλοκαιρίας που μας έκαναν να ξεθαρρέψουμε. 
* Τα ναυάγια και οι προσαράξεις πλοίων, στη θαλάσσια περιοχή γύρω από τη Χίο, είναι  το θέμα που κυριαρχεί το φετινό χειμώνα. Αναδεικνύονται όμως και επιμέρους θέματα, όπως η δημιουργία ενός μεγάλου και σύγχρονου κέντρου, έρευνας και διάσωσης στη Χίο. Αυτό θα είναι η ασφαλιστική δικλίδα που θα εγγυάται την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, καθώς και την περιφρούρηση του θαλάσσιου περιβάλλοντος.
* Δεν αρκεί η ελληνική Πολιτεία, να επαναπαύεται στην επαγγελματική ευσυνειδησία, των στελεχών του στρατού και του Λιμενικού Σώματος. Ειδικά όταν στο Λιμενικό Σώμα, έχουν ανατεθεί αρμοδιότητες από το κόψιμο κλήσεων για παράνομη στάθμευση, μέχρι την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Κάποτε η δημιουργία ενός οργανωμένου Κέντρου έρευνας και διάσωσης στη Χίο, να ήταν απλά και μόνο μια ιδέα, σήμερα όμως και μετά τα τελευταία γεγονότα, έχουν ωριμάσει οι συνθήκες, για τη δημιουργία ενός τέτοιου κέντρου  στο νησί μας.  
* Αναφορικά με τις τελευταίες προσαράξεις, όπως του Ro-Ro Αρίων, στο Μελανιός, και του φορτηγού στον Άγιο Αιμιλιανό, όταν ολοκληρωθούν οι ανακριτικές διαδικασίες, θα έχουμε να εξάγουμε κρίσιμα συμπεράσματα, τα οποία θα πρέπει να δημοσιευτούν, ώστε, διδασκόμενοι από τις εμπειρίες των άλλων, να αποφύγουμε παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον.   
* Βασικό συμπέρασμα, όμως είναι ότι ειδικά στις θαλάσσιες μεταφορές, πολύ περισσότερο απ’ ότι συμβαίνει με τα άλλα μέσα συγκοινωνίας, η περίπτωση αβαρίας, είναι πολύ μεγάλη. Είναι αδιανόητο να φορτώνει κανείς προκατασκευασμένο σπίτι σε νταλίκες να το μεταφέρει με καράβι στη Χίο, μέσα στο καταχείμωνο, και να μην παίρνει κάποια επιπλέον μέτρα, πληρώνοντας κάποια χρήματα σε ασφάλιση του προϊόντος.
* Πολύ σύντομα το καθεστώς της ακτοπλοΐας, στη χώρα μας θα βρεθεί στις κοινοτικές μυλόπετρες. Στις μέρες που ακολουθούν, τα υπουργεία Εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου, θα δεχτούν την επίσκεψη αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να επιβεβαιωθούν οι λόγοι εξαίρεσης από το κοινοτικό πλαίσιο. Η Ελλάδα θα κληθεί να απαντήσει γιατί δεν προχωρά η ουσιαστική απελευθέρωση του ακτοπλοϊκού καθεστώτος.
* Ενδιαφέρον παρουσιάζει, η κοινοτική απόφαση, να στηρίξει το κόστος των θαλάσσιων και εναέριων ενδομεταφορών σε νησιωτικές περιοχές της Ε.Ε. με μικρό αριθμό κατοίκων και ιδιομορφίες στο συγκοινωνιακό. Αυτή όμως η απόφαση ενδέχεται να περιπλέξει ακόμη το ιδιόμορφο ακτοπλοϊκό πρόβλημα της χώρας μας, αφού το ΥΕΝ, επιδιώκει δια αυτής της οδού να  καλύψει τα ανοίγματα στο συγκοινωνιακό χάρτη των νησιωτικών συμπλεγμάτων. 
* “Πέρα από τη γέφυρα του Αδάμ, στη Νότιο Κίνα…”, μπορεί και πιο μακριά, θα βρίσκομαι όταν εσείς θα διαβάζετε αυτές τις γραμμές. Η σκέψη μου, όπως, όπως και κάθε ναυτικού, άλλωστε, θα βρίσκεται στην οικογένειά και στα αγαπημένα του πρόσωπα, καθώς και στο νησί του. Καλό υπόλοιπο χειμώνα και καλή αντάμωση!


cgeomelos@hotmail.com