Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Προβλήματα κτιριακού συγκροτήματος 1ου,2ου ΤΕΕ & ΣΕΚ Χίου

Προβλήματα κτιριακού συγκροτήματος 1ου,2ου ΤΕΕ & ΣΕΚ Χίου

5 Αρχικά πρέπει να επαινέσουμε την προσπάθεια που κατεβλήθη προκειμένου το κτιριακό συγκρότημα που στεγάζει σήμερα το 1ο ,2ο ΤΕΕ και το ΣΕΚ Χίου να αποκτήσει αντισεισμική προστασία.
Όμως η συνήθης προχειρότητα που μας χαρακτηρίζει έκανε για μια ακόμη φορά την εμφάνισή της. Τονίζουμε ¨για μια ακόμη φορά¨, διότι από την αρχή της σχολικής χρονιάς είμαστε υποχρεωμένοι, καθηγητές και μαθητές, να επιδιορθώνουμε τις κατασκευαστικές ατέλειες που δεν έχουν τέλος. Φτάσαμε στο σημείο να ονομάσουμε το κτίριο ¨Surprise Building¨ διότι δεν γνωρίζουμε τι θα μας ξημερώσει καθημερινά.
 Έτσι από την αρχή είχαμε προβλήματα με τον φωτισμό και ιδιαίτερα στον απογευματινό κύκλο λειτουργίας του σχολείου. Παρόλες τις προσπάθειές μας και μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις, αφού αποφασίσθηκε πως χρειάζεται αλλαγή η παροχή που δεν είχε υπολογισθεί  εξαρχής, το πρόβλημα παραμένει άλυτο 5 μήνες αφότου έχομε εγκατασταθεί στο κτίριο.
Το πρόβλημα της θέρμανσης παραμένει, με θερμαντικά σώματα να στάζουν ή έτοιμα να τρυπήσουν, διακόπτες να μην εργάζονται και κυκλοφορητές προβληματικούς.
Το πρόβλημα του αποχετευτικού των ομβρίων υδάτων που αποτέλεσε και το αποκορύφωμα των καταστάσεων μας ανάγκασε να προβούμε και στην παρούσα δημοσιοποίηση του προβλήματος. Το πρόβλημα είχε επισημάνει συγκεκριμένα και ο πρόεδρος της Ένωσης με άρθρο του στον Χιακό τύπο. Παρότι πήραμε την διαβεβαίωση ότι όλα θα εξελιχθούν ομαλά σήμερα διαπιστώσαμε τα αποτελέσματα.Μετά την πρόσφατη νεροποντή, στους  υπόγειους χώρους το νερό έφθασε στα 20 εκατοστά, με αποτέλεσμα να γλιτώσουν από τύχη, ο αποθηκευτικός χώρος των βιβλίων και τα γραφεία της ΕΛΜΕ Χίου που, τουλάχιστον τα τελευταία, με πολύ αγώνα και χρήματα καταφέραμε να φτιάξουμε και να εξοπλίσουμε. Για του λόγου το αληθές, σας αποστέλλουμε σχετικές φωτογραφίες του χώρου αλλά και των μαθητών και καθηγητών του 2ου ΤΕΕ Χίου οι οποίοι μόλις αντελήφθησαν το πρόβλημα, με υπεράνθρωπες προσπάθειες κατάφεραν να  το λύσουν πρόσκαιρα
Κλείνοντας ελπίζουμε επιτέλους ότι η Δημοτική Αρχή να ασχοληθεί σοβαρά με την αποκατάσταση των προαναφερομένων προβλημάτων.