Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος ΚΚΕ: οι ψαριανοί να διεκδικήσουν το δίκιο τους

ΚΚΕ: οι ψαριανοί να διεκδικήσουν το δίκιο τους

10Στο κοινοβούλιο πρόκειται να φέρει το θέμα του λιμανιού των Ψαρών το ΚΚΕ, που σε ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Χίου καλεί τους Ψαριανούς ενωμένοι να προχωρήσουν στη διεκδίκηση της κατασκευής επιτέλους σύγχρονου λιμανιού:


“Η προχθεσινή θύελλα με ανέμους 11 μποφόρ άφησε πίσω της μεγάλες υλικές ζημιές και ένα νεκρό.
Η αίσθηση που δημιουργείται είναι ότι είχαμε απρόσμενα καιρικά φαινόμενα, που ο άνθρωπος αδυνατεί να αντιμετωπίσει.
Απ’ τη μεταπολίτευση και δώθε, κάθε χειμώνα αλλά και σε στιγμές διαμόρφωσης προτάσεων για την “ανάπτυξη”, τα δημοτικά συμβούλια των Ψαρών έκρουαν τον κίνδυνο για τη μη ύπαρξη λιμανιού.
Ακόμα ηχούν τα λόγια του δημάρχου κ. Αγαπούση: “το λιμάνι για τα Ψαρά είναι ΖΩΗ!”.
Δυστυχώς οι εκπρόσωποι της άρχουσας τάξης στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ κ.κ. Σημίτης και Καραμανλής, μόνο στα λόγια, θυμούνται τα ηρωικά ΨΑΡΑ!!
Έτσι τα γεγονότα της 15ης Φλεβάρη 2005 ήταν βέβαιο ότι θα συμβούν. Το πλοίο “ΠΑΝΑΓΙΑ ΨΑΡΙΑΝΗ” βρέθηκε ανυπεράσπιστο απέναντι στα στοιχεία της φύσης και μόνο από τύχη δε θρηνούμε περισσότερους ναυτεργάτες!!
Ευθύνη έχουν οι κυβερνώντες χθεσινοί και σημερινοί, καθώς και οι εκπρόσωποί τους στο νησί, που γνωρίζουν τους κατοίκους των Ψαρών όταν είναι να τους υφαρπάξουν την ψήφο τους.
Η Κ.Ο. Χίου καλεί τους Ψαριανούς να συσπειρωθούν γύρω απ’ τους μαζικούς φορείς τους και να διεκδικήσουν – αγωνιστικά- άμεσες λύσεις:– Άμεση αποκατάσταση του μόλου του νησιού
– Άμεση χρηματοδότηση του έργου για τη δημιουργία σύγχρονου λιμανιού.
Οι Ψαριανοί οφείλουν να βγάλουν τα αναγκαία συμπεράσματα απ’ το γεγονός και να απεγκλωβιστούν απ’ τη γάγγραινα του δικομματισμού που τους θυμάται μόνο στη εθνική επέτειο!
Θεωρεί δε ότι η Ν.Α. και η ΤΕΔΚ του νομού, πρέπει να αναλογισθούν τις μακρόχρονες ευθύνες τους και να αναπτύξουν πλαίσιο διεκδίκησης λύσεων των οξύτατων προβλημάτων του νομού.
Το ΚΚΕ θεωρεί ότι μόνο ο ενωμένος διεκδικητικός αγώνας, μπορεί να εξαναγκάσει την κυβέρνηση της Ν.Δ. να δώσει τις λύσεις.
Το ΚΚΕ θα φέρει το θέμα του λιμανιού με επίκαιρη ερώτηση στο Kοινοβούλιο”.


ΦΩΤΟ: Το Ε/Γ-Ο/Γ ΠΑΝΑΓΙΑ ΨΑΡΙΑΝΗ με σπασμένους κάβους την ώρα της θύελλας και
ο μόλος στα Ψαρά την επόμενη ημέρα.