Αρχική Νέα Τοπικά Και στη Χίο για δουλειές ήρθε ο Βαβύλης!

Και στη Χίο για δουλειές ήρθε ο Βαβύλης!

33



Η αγιοσύνη του… Απόστολου Βαβύλη του πιο πολυσυζητημένου προσώπου των ημερών έφθασε και στη Χίο.
Ως μοναχός Ραφαήλ βρέθηκε στη Χίο όπου είχε συνάντηση στην Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου.
Το θέμα αποκάλυψε ο τηλεοπτικό σταθμός MEGA CHANEL στο δελτίο ειδήσεων της Παρασκευής.
Όπως μας είπε ο Πρόεδρος της ΕΜΧ Κώστας Γανιάρης ο μοναχός Ραφαήλ,  κατά κόσμο όπως τους δήλωσε Αντώνιος- Αλέξιος Αϊβαλιώτης εκπροσωπούσε την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία MAGNA GRECIA και ενδιαφερόταν για την εμπορία της μαστίχας στη ΝΑ Ασία και κύρια στην Ταϊβάν.
Η ενημέρωση που του έγινε από τον εμπορικό διευθυντή της ΕΜΧ Γιάννη Μανδάλα αφορούσε τα προϊόντα και τον τιμοκατάλογο της Ένωσης και η συζήτηση έληξε σε αυτό το σημείο χωρίς από τότε να τους ενοχλήσει εκ νέου ο Βαβύλης.
Το θέμα ξεχάστηκε αφού θεωρήθηκε σαν μια από τις πολλές περιπτώσεις για εμπορική συνεργασία που δέχεται η ΕΜΧ, αλλά όταν είδαν τα πλάνα στην τηλεόραση για το θέμα Βαβύλη, αναγνώρισαν τον μοναχό που είχε επισκεφθεί τα γραφεία της ΕΜΧ.
Έτσι όπως μας ανέφερε ο κ. Γανιάρης το δήλωσαν στην Ασφάλεια πριν από 15 περίπου μέρες δίνοντας και σχετική κατάθεση για το θέμα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της σημερινής Ελευθεροτυπίας ο Βαβύλης δήλωσε απόφοιτος του Harvard που έβαλε το ράσο. Ανέφερε ότι πέραν της μαστίχας που θα επιθυμούσε να εμπορευτεί στις αγορές της Κίνας και της Ταϊβάν ήταν ήδη αντιπρόσωπος γνωστής φίρμας κρασιών της βόρειας Ελλάδας και γνωστής φίρμας τροφίμων και ιδιαίτερα ελαιοκομικών προϊόντων.


Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, στελέχη της Ενωσης Μαστιχοπαραγωγών της Χίου ανέφεραν ότι ο Βαβύλης «εντυπωσίασε τους πάντες από τον τρόπο που εκινείτο, από τη φρασεολογία του, τις γνώσεις του σχετικά με μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού και την έντονη αντιαραβική του διάθεση». Επίσης, εντυπωσιακός ήταν όταν το μεσημέρι της μέρας της επίσκεψής του κλήθηκε σε γεύμα μαζί με Αραβα έμπορο μαστίχας που βρισκόταν στο νησί και του τέθηκε το θέμα της μουσουλμανικής θρησκευτικής ταυτότητας του συνδαιτυμόνα. Ο Βαβύλης, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα, είπε «μην ανησυχείτε για αυτό, το βγάζω το ράσο». Και το έβγαλε!


Ο Βαβύλης αποχώρησε από τη Χίο την ίδια κιόλας μέρα αφήνοντας στα στελέχη της Ενωσης Μαστιχοπαραγωγών για επαφή την κάρτα του απόστρατου υποστράτηγου της ΕΛ.ΑΣ. Τριανταφυλλάκη!


 

Διαφήμιση