Αρχική Νέα Τοπικά Αντικανονική χρέωση νερού στο Δήμο Ιωνίας καταγγέλλει ο Μ. Μακρίδης

Αντικανονική χρέωση νερού στο Δήμο Ιωνίας καταγγέλλει ο Μ. Μακρίδης

29

Έλλειψη νομιμότητας στην κατάρτιση των πινάκων τελών ύδρευσης για το έτος 2004 που έχουν κατατεθεί στο Δημόσιο Ταμείο, καταγγέλλει με επιστολή που απέστειλε χθες στο γραφείο του Γ.Γ. της Περιφέρειας, ο πρόεδρος του Δ.Δ. Θολοποταμίου κ. Μιχ. Μακρίδης.
Όπως ισχυρίστηκε κατά τη συνεδρίαση για την ψήφιση του προϋπολογισμού, παρά το γεγονός ότι πληρώθηκαν περίπου 3000 ευρώ για εργασίες καταμέτρησης των υδρομετρητών δεν έχει γίνει καμία καταμέτρηση μέχρι σήμερα ενώ οι τελικοί πίνακες που κατατέθηκαν στο Δημόσιο Ταμείο δεν συμφωνούν με το καθορισμένο τέλος ύδρευσης, όπως αυτό αποφασίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Συγκεκριμένα ο κ. Μακρίδης επιμένει ότι, παρά το γεγονός ότι ουδέποτε ορίστηκε ειδικό συνεργείο από το Δήμο να καταμετρήσει τους υδρομετρητές, ο Δήμος πλήρωσε το 2004 το ποσό των 2.934ευρώ για αυτή ακριβώς την εργασία. Για τους παραπάνω λόγους κατέθεσε ένσταση ανάκλησης των πινάκων των τελών ύδρευσης που έχουν κατατεθεί από το Δήμο, καθώς σε διαφορετική περίπτωση προτίθεται να υποβάλλει μηνυτήρια αναφορά «για παράβαση καθήκοντος», αν γίνουν αποδεκτοί. «Αφού ενημερωθεί η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, θα αποστείλω το έγγραφο και στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών, εάν άμεσα δεν ανακληθούν», τόνισε ο κ. Μακρίδης.

Πηγή: Εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ, 18/02/2005