Αρχική Νέα Τοπικά Με τη διπλή ψήφο του Προέδρου εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Ιωνίας

Με τη διπλή ψήφο του Προέδρου εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Ιωνίας

8

Με κλυδωνισμούς στη Δημοτική Αρχή και ενοποιημένο πιο πολύ από ποτέ το συνδυασμό Κλιαμενάκη ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης η ψήφιση του προϋπολογισμού έτους 2005 του Δήμου Ιωνίας.
Από την παράταξη του Δημάρχου καταψήφισε τον προϋπολογισμό ο πρόεδρος του Καταρράκτη κ. Ν. Βαρκάρης και απείχε από την διαδικασία της ψηφοφορίας ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ν. Κουφούδης. Η απόφαση τους αυτή είχε ως αποτέλεσμα την οριακή έγκριση του προυπολογισμού, χάρη στη διπλή ψήφο του προέδρου Χρ. Λαβίδα και αφού κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας 7 Σύμβουλοι τον υπερψήφισαν και 7 τον καταψήφισαν.
Ο Δήμαρχος κ. Βαρκάρης δεν φάνηκε σε πρώτη φάση να επηρεάζεται άμεσα από το κλίμα που προδιαγράφονταν εντός του συνδυασμού του και κατά τη συνεδρίαση υπεραμύνθηκε του προϋπολογισμού, ύψους 5.551.415ευρώ, απαντώντας σε όσες ερωτήσεις «διευκόλυναν» τη Δημοτική Αρχή.
Έκανε λόγο για «φτωχό σπίτι» αλλά νοικοκυρεμένο, για προϋπολογισμό που καλύπτεται από διαφάνεια, αναπτυξιακό όραμα, ενώ με αφορμή την Συμφωνία του Κιότο για την προστασία του περιβάλλοντος απηύθυνε έκκληση στην Αυτοδιοίκηση να λαμβάνει τις αποφάσεις της με γνώμονα τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που έχει κάθε έργο. «Κοιτάμε το παρελθόν γνωρίζοντας τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία και ατενίζουμε το μέλλον αισιόδοξα με στόχο να διευκολύνουμε και να αναβαθμίσουμε τη ζωή των Δημοτών μας με μια σειρά έργων ουσίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Που βρήκε την αισιοδοξία;»
Σε γενικότητες περιορίστηκε και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης. Σχολιάζοντας την αισιοδοξία του κ. Βαρκάρη διαπίστωσε ότι «ανάλογη αισιοδοξία δεν έχουν και οι δημότες όταν παρουσιάζονται λειτουργικά έξοδα 200.00ευρώ το χρόνο, όταν γίνεται κατακερματισμός των έργων, όταν δεν έχουν λυθεί επί θητείας σας έργα όπως η αποχέτευση, η ύδρευση, δεν έχουν γίνει σχολεία», τόνισε ο κ. Κλιαμενάκης.
Παράλληλα επί του προϋπολογισμού τοποθετήθηκε το σύνολο του Σώματος τασσόμενο θετικά ή αρνητικά, σε μία συνεδρίαση που σηματοδότησε η άψογη τήρηση της διαδικασίας από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, μίλια μακριά από τα απαράδεκτα παραδείγματα του παρελθόντος.


Πηγή: Εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ, 18/02/2005