Αρχική Νέα Τοπικά ΑΡΙΩΝ: πέτυχε η μεταφόρτωση

ΑΡΙΩΝ: πέτυχε η μεταφόρτωση

4


Μετά από 9 ημέρες από την προσάραξη του Φ/Γ-Ο/Γ ΑΡΙΩΝ στις βορειοδυτικές ακτές της Χίου, στο Άγιο Γάλας, ξεκίνησε το Σάββατο η μεταφόρτωση των φορτηγών οχημάτων και αυτοκινήτων ήταν πάνω σε αυτό.
Στις 10.00 το πρωί του Σαββάτου και υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του Λιμεναρχείου Χίου το φεριμπότ ΕΥΡΩΠΗ, που έφθασε από την Εύβοια πλησίασε με την πρύμνη το ΑΡΙΩΝ.
Ακολούθησε μια πολύ λεπτή επιχείρηση όπου με τη βοήθεια των τριών ρυμουλκών της εταιρείας ΜΑΤΣΑΣ που έχει αναλάβει την αποκόλληση του ΑΡΙΩΝ, οι καταπέλτες των δύο πλοίων να έρθουν στην ίδια ευθεία και να καταστεί δυνατή η μεταφορά των οχημάτων.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της τα δύο σκάφη του Λιμεναρχείου Χίου επιτηρούσαν την επιχείρηση. Μάλιστα επικεφαλής ήταν ο Λιμενάρχης Χίου Μιχάλης Παριάρος που έκανε λόγο για μια πολύ λεπτή διαδικασία.
Στις 3.30 μ.μ. το ΕΥΡΩΠΗ ξεκίνησε από τη θέση “Βαπόρι” με προορισμό το Λιμένα Μεστών αφού όπως μας δηλώθηκε δεν μπορούσε να ξεφορτώσει στο σαφώς κοντινότερο λιμάνι των Λημνιών Βολισσού.


Το χαμόγελο όμως πάγωσε στους ιδιοκτήτες των φορτηγών οχημάτων, οδηγούς και όσους είχαν εμπορεύματα που μεταφέρονταν, αφού τους ανακοινώθηκε εν πλω ότι η εταιρεία ΜΑΤΣΑΣ έχει προχωρήσει σε ασφαλιστικά μέτρα και μέχρι να γίνει η δίκη στις 2 Μαρτίου, όπου θα ξεκαθαρίσει ποιος θα πληρώσει για το έργο του απεγκλωβισμού των φορτηγών, δεν μπορούν να φύγουν τα οχήματα, εκτός και αν κατατεθεί εγγυητική επιστολή.
Στη συνέχεια όμως λύθηκε η παρεξήγηση αφού εξηγήθηκε ότι αυτό που δεν μπορούν να κάνουν μέχρι τις 2 ΜΑρτίου είναι η μεταβίβαση ή η πώληση των οχημάτων, πράγμα τελείως διαφορετικό από την αρχική εντύπωση.
Αυτό που προείχε πάντως το Σάββατο και με δεδομένο το ΕΥΡΩΠΗ θα έκανε και άλλο δρομολόγιο, παρόλο του προχωρημένου της ώρας, ήταν να μεταφερθούν και τα υπόλοιπα 19 φορτηγά που είχαν παραμείνει στο ΑΡΙΩΝ.
Σε ότι αφορά τη μεταφόρτωση των φορτηγών και ενώ έχει ολοκληρωθεί η απάντληση των καυσίμων, αναμένεται δύτες να ελέγξουν τα ύφαλα και να διαπιστωθεί με τι τρόπο θα προχωρήσουν επιχειρήσεις στεγανοποίησης. Σύμφωνα με πληροφορίες το πλοίο φέρει σε πολλά σημεία ρήγματα τα οποία έχουν μεγάλη δυσκολία στο να επισκευαστούν.