Αρχική Νέα Τοπικά Ημερίδα για το τουρισμό από τη Νομαρχιακή Επιτροπή

Ημερίδα για το τουρισμό από τη Νομαρχιακή Επιτροπή

7


Ημερίδα με τη συμμετοχή όλων των επαγγελματιών που έχουν σχέση με τον τουρισμό, από τους ξενοδόχους μέχρι τους ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ, αποφάσισε να πραγματοποιήσει η Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής.
Ύστερα από πρόταση της Προέδρου της ΝΕΤΠ, νομαρχιακής συμβούλου Λίτσας Λύκου στην ημερίδα δεν θα προσκληθούν ειδικοί επιστήμονες για να αναλύσουν τα θέματα του τουρισμού αλλά στόχος είναι όλοι οι εμπλεκόμενοι να καταθέσουν τους προβληματισμούς και τις απόψεις τους. Η ημερίδα θα γίνει μεταξύ 20 και 30 Μαρτίου.
Στη συνεδρίαση τέθηκε έντονα από τα μέλη και κύρια από τους εκπρόσωπους του Σωματείου των Ενοικιαζομένων Δωματίων ότι στο συνέδριο που έγινε από τις τουριστικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στη Σμύρνη δυστυχώς απουσίαζαν οι αιρετοί που θα βοηθούσαν και στο να είναι καλύτερες οι επαφές.
Πάντως κάπου υπάρχει περισσότερη γκρίνια από όσο πρέπει αφού για παράδειγμα έγινε κριτική το γεγονός ότι στην Τουριστική Έκθεση του Μιλάνου η Χίος ήταν στο περίπτερο του ΕΟΤ όταν η εικόνα που μετέφερε η υπάλληλος της Νομαρχίας (Μαρία Τσιλίμη) που συμμετείχε ήταν ιδιαίτερα θετική.
Πολύ καλή εικόνα μετέφερε και ο Γιώργος Μισετζής που ως εκπρόσωπος του Δικτύου Χιακής Φιλοξενίας πήρε μέρος στο συνέδριο Ειδικού Τουρισμού στο Βερολίνο, όπου επισήμανε το ενδιαφέρον των Γερμανών και μάλιστα για τον εναλλακτικό τουρισμό. Επίσης σημείωσε ότι οι γερμανοί δένουν πάντα τον τουρισμό και με την πεζοπορία οπότε πρέπει να προσεχτεί και αυτό το τμήμα του τουρισμού.
Σημειώθηκε εξάλλου για μια ακόμα φορά η ανάγκη τα έντυπα να μοιράζονται να είναι στη γλώσσα της χώρας όπου βρίσκονται, όπως και την ανάγκη να εκδοθούν έντυπα στην τουρκική.
Στο θέμα των υποσχέσεων των υπουργού Τουρισμού κ. Αβραμόπουλου ότι θα λειτουργήσουν τα περιφερειακά γραφεία του ΕΟΤ ο κ. Δημήτρης Κιτριλάκης από το Σωματείο Ενοικιαζομένων Δωματίων σημείωσε ότι πρέπει και να στελεχωθούν αυτά τα γραφεία έτσι ώστε να μπορούν να παίξουν και ουσιαστικό ρόλο.
Ο εκπρόσωπος της ΤΕΔΚ Διαμαντής Σκουλούδης και αφού δέχτηκε κριτική για τα μικρά κονδύλια που δίνουν οι Δήμοι, σε σχέση με όσα λαμβάνουν όπως σημείωσε η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κα Βόγια, ζήτησε από τα μέλη της Επιτροπής να θυμηθούν πως ήταν πριν μερικά χρόνια η Χίος και τις προόδους που έχουν κάνει στο θέμα του τουρισμού.