Αρχική Νέα Τοπικά Ξεκίνησε από τη Χίο και κατέληξε να έχει off-shore εταιρεία στις Παρθένους...

Ξεκίνησε από τη Χίο και κατέληξε να έχει off-shore εταιρεία στις Παρθένους Νήσους ο Αττικής Παντελεήμων

6

Offshore εταιρεία με έδρα την Ρόουντ Τάουν, πρωτεύουσα του νησιού Τορτόλα στις Παρθένους Νήσους, φέρεται ότι χρησιμοποιούσε ο Μητροπολίτης Αττικής Παντελεήμων, για τη διακίνηση των χρημάτων του στο εξωτερικό. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Απογευματινή», ο Παντελεήμων είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας High Sky Trading Ltd.

Εξάλλου όπως αναφέρουν σε δημόσιευμά τους «τα Νέα», ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχιεπισκόπου, αρχιμανδρίτης Επιφάνιος, επιχείρησε να αγοράσει από άγνωστο κασέτες με καταγεγραμμένες συνομιλίες που ενοχοποιούσαν μητροπολίτες.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο άγνωστος παρέσυρε τον αρχιμανδρίτη στην πλατεία Κουμουνδούρου προκειμένου δήθεν να του δώσει τις εν λόγω κασέτες, ωστόσο, όχι μόνο κάτι τέτοιο δεν έγινε, αλλά ο άγνωστος κατάφερε να αποσπάσει από τον αρχιμανδρίτη Επιφάνιο και 200 ευρώ πριν εξαφανιστεί.

Όταν έγινε γνωστό το γεγονός αυτό στην Ιεραρχία, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Μητροπολίτη Ζακύνθου, ο οποίος ζήτησε εξηγήσεις από τον Αρχιεπίσκοπο. Ο κ. Χριστόδουλος άφησε ακάλυπτο τον εκπρόσωπό του, επιβεβαιώνοντας ότι επιχειρηθηκε η αγορά των κασετών.

Εξάλλου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Mega, η πλειονότητα των πολιτών (ποσοστό 63%) συμφωνεί με το διαχωρισμό Εκκλησίας – Κράτους, ενώ το 61,9% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα ψήφιζε υπέρ του διαχωρισμού σε περίπτωση διεξαγωγής δημοψηφίσματος.

Τέλος το 74% των ερωτηθέντων συμφωνεί με την κατάργηση του καθεστώτος αγαμίας που ισχύει για τους ανώτερους κληρικούς.


Πηγή: Ναυτεμπορική