Αρχική Νέα Τοπικά Ελεύθερος με αναστολή ο 65χρονος ασθενής Μυτιληνιός

Ελεύθερος με αναστολή ο 65χρονος ασθενής Μυτιληνιός

10Χρειάστηκε να πάρει διάσταση το θέμα από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και το MEGA  για την περίπτωση του 65χρονου Δημήτρη Κλειώτη από τη Μυτιλήνη που το βράδυ της Παρασκευής μεταφέρθηκε στις φυλακές της Χίου, αν και με σοβαρά προβλήματα υγείας καθώς και η μεσολάβηση του βουλευτή Λέσβου της ΝΔ Γιάννη Γιαννέλλη για να αφεθεί ελεύθερος.
Όπως αναφέρει ο Στρατής Μπαλάσκας στην “Ε” η περιπέτεια του 65χρονου Δημήτρη Κλειώτη ξεκίνησε το καλοκαίρι του 1997 όταν σε κτήμα έξω από τη Μυτιλήνη όπου έφτιαχνε πυρήνα συνελήφθη να έχει κατασκευάσει πλίνθινο παράπηγμα περιμέτρου επτά μέτρων και ύψους 80 πόντων! Οταν δικάζεται πρωτόδικα μπαινοβγαίνει στα νοσοκομεία όπου διαπιστώνεται ότι πάσχει από καρκίνο. Πρωτόδικα καταδικάζεται ερήμην σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών! Καταθέτει έφεση, αλλά όταν έρχεται η ώρα της εκδίκασης της έφεσης νοσηλεύεται και πάλι σε νοσοκομείο οπότε η έφεση απορρίπτεται ως ανυποστήρικτη.
Χωρίς κανένα απολύτως εισόδημα, χειρουργημένος για μια ακόμα φορά μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο, καλείται την περασμένη Παρασκευή να πληρώσει περίπου 2.000 ευρώ, ποσό στο οποίο μεταφράζεται η ποινή της φυλάκισης των έξι μηνών.
Χρήματα που όμως δεν υπάρχουν. Οδηγείται στην εισαγγελέα υπηρεσίας, η οποία και διατάσσει την κράτηση και την εκτέλεση της ποινής.
Τελικά χθες η δικαιοσύνη κατάλαβε το λάθος της και λόγω βλάβης υγείας άφησε ελεύθερο με τρίμηνη αναστολή τον 65χρονο.
Παραμένει βέβαια ο βραχνάς των 2.000 ΕΥΡΩ…