Αρχική Νέα Τοπικά Βγήκαν τα φορτηγά από το προσαραγμένο Ο/Γ-Φ/Γ ΑΡΙΩΝ

Βγήκαν τα φορτηγά από το προσαραγμένο Ο/Γ-Φ/Γ ΑΡΙΩΝ

9Χρειάστηκαν 4 δρομολόγια από το φεριμπότ ΕΥΡΩΠΗ για να μεταφερθούν όλα τα φορτηγά και τα οχήματα που ήταν πάνω στο Ο/Γ-Φ/Γ ΑΡΙΩΝ στο Λιμένα Μεστών.
Η όλη επιχείρηση που έγινε υπό την επίβλεψη του Λιμεναρχείου Χίου, δια του Λιμενάρχη Μιχάλη Παριάρου, και τη συμμετοχή 3 ρυμουλκών της εταιρείας ΜΑΤΣΑΣ ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου και ολοκληρώθηκε στις 3.00 περίπου το μεσημέρι της Δευτέρας.
Η δυσκολότερη φάση ήταν να μπορέσουν οι δύο καταπέλτες των πλοίων ΑΡΙΩΝ και ΕΥΡΩΠΗ να βρεθούν στο ίδιο ύψος και να γίνει δυνατή η μεταφόρτωση, κάτι που επιτεύχθηκε στις 2.00 περίπου το μεσημέρι του Σαββάτου. Ακολούθησαν δύο δρομολόγια την Κυριακή και το τελευταίο τη Δευτέρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρεία που έχει αναλάβει τη ρυμούλκηση έχει προχωρήσει σε ασφαλιστικά μέτρα και αναμένεται στις 2 Μαρτίου να εξεταστεί η υπόθεση όπου θα ξεκαθαρίσει και ποιος θα πληρώσει για το έργο του “απεγκλωβισμού” των φορτηγών. Μέχρι τότε τα οχήματα είναι προσημειωμένα που σημαίνει ότι δεν μπορούν να μεταβιβαστούν, κάτι που έφερε αναστάτωση το απόγευμα του Σαββάτου αφού πιστεύτηκε ότι δεν έχουν δικαίωμα να πάρουν καν τα οχήματα από το Λιμένα των Μεστών
Εν τω μεταξύ πιο εύκολο αναμένεται να είναι το έργο στο Φ/Γ ELANTA όπου την Κυριακή έγινε η απάντληση των καυσίμων και χθες ξεκίνησε η μεταφορά του φορτίου (που είναι παλιοσίδερα) σε άλλο σκάφος, έτσι ώστε στη συνέχεια να γίνει η προσπάθεια να τραβηχτεί από την ακτή το πλοίο που προσάραξε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της περασμένης Δευτέρας προς Τρίτη.