Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Οχι στην κυνηγετική “ρεζέρβα” λέει η Πολιτική Κίνηση Δήμου Ομηρούπολης “Συνασπισμού”.

Οχι στην κυνηγετική “ρεζέρβα” λέει η Πολιτική Κίνηση Δήμου Ομηρούπολης “Συνασπισμού”.

9

Την αντίθεσή της στη δημιουργία κυνηγετικής ρεζέρβας στην περιοχή “Τηγάνι” Σιδηρούντας εκφράζει η Πολιτική Κίνηση Δήμου Ομηρούπολης “Συνασπισμού”.
Στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:
“1. Η δημιουργία θέσεων σκοποβολής προωθεί την οπλοχρησία και επακόλουθα τη χρήση βίας είναι στις λογικές κυρίως αμερικάνικων προτύπων και καμιά σχέση δεν έχουν με εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Όσο για την κυνηγετική “ρεζέρβα” αποτελεί εκχυδαϊσμό κάθε έννοιας κυνηγιού και γι’ αυτό άλλωστε συναντά και την άρνηση ακόμα και του κυνηγετικού συλλόγου.
2. Αν έστω η Δημοτική Αρχή παραμέριζε όλα αυτά με κίνητρο μια οικονομική πρόσοδο για το Δήμο ας υποδείκνυε τουλάχιστον στους επίδοξους επενδυτές μια περιοχή με ελάχιστη ανθρώπινη δραστηριότητα. Η περιοχή με τις παραλίες, τη Βίγλα, το μικρό θέατρο προσφέρεται για δραστηριότητες που δεν συνδυάζονται με τη βαρβαρότητα της “Ρεζέρβας”. Αντίθετα η επιμονή των επενδυτών στην περιοχή αυτή προκαλεί εύλογες υπόνοιες.
3. Η πρόταση έρχεται στο Δ.Σ. χωρίς προμελέτη όπου να αποσαφηνίζεται το περιεχόμενο της επένδυσης (υποδομές, κατασκευές κλπ.) και χωρίς να συνοδεύεται από τις ελάχιστες άδειες τουλάχιστον της Δασικής Υπηρεσίας και της Αρχαιολογίας που είναι και προϋπόθεση για κάθε συζήτηση. Ζητείται δηλαδή από το Δ.Σ. μια λευκή εξουσιοδότηση που θα ανοίξει το δρόμο στους επενδυτές. Μετά μάλιστα τη δημοσιοποίηση της απορριπτικής απάντησης του Δασαρχείου φαίνεται να επιζητείται μια θετική απόφαση του Δ.Σ. που θα λειτουργήσει και ως πίεση για αποχαρακτηρισμό της περιοχής.
Για όλους τους παραπάνω λόγους, καταλήγει η ανακοίνωση που για πρώτη φορά δημοσιεύει η πολιτική κίνηση του Συνασπισμού στο Δήμο Ομηρούπολης, εκφράζουμε την αντίθεσή μας να δοθεί η περιοχή για δημιουργία ελεγχόμενης κυνηγετικής περιοχής και καλούμε τους Δημοτικούς Συμβούλους να καταψηφίσουν μια τέτοια πρόταση”.