Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Εκλογές ΠΑΣΟΚ: δυναμική παρουσία Αριστερού ρεύματος -λόγω Κοτσακά- στη Χίο

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: δυναμική παρουσία Αριστερού ρεύματος -λόγω Κοτσακά- στη Χίο

11


Δυναμική ήταν η παρουσία του Αριστερού Ρεύματος του ΠΑΣΟΚ στη Χίο. Στις εσωτερικές εκλογές ψήφισαν 2088 μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ και εκλέχτηκαν 28 σύνεδροι.
Από αυτούς οι 13 χρεώνονται ως φίλα προσκείμενοι στον Αντώνη Κοτσακά, εκ των βασικών στελεχών του Αριστερού Ρεύματος.


Σε ότι αφορά την πανελλαδική εικόνα που είχαμε στις εκλογές το ΠΑΣΟΚ μεταφέρουμε στη συνέχεια την είδηση από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων:


“Περισσότεροι από 300.000 μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν χθες για την ανάδειξη των αντιπροσώπων για το Συνέδριο του Κινήματος που θα διεξαχθεί στο διάστημα 3-6 Μαρτίου.


Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ανακοίνωσε ότι ψήφισαν περισσότεροι από 303.000 ψηφοφόροι και σε αυτούς θα πρέπει να προστεθούν οι ψήφοι της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και εκείνες των Οργανώσεων των Αποδήμων.


Η συμμετοχή, σύμφωνα με στελέχη του Κινήματος, ξεπέρασε τις προσδοκίες και γι αυτό χρειάσθηκε να παραταθεί η ψηφοφορία σε όλη τη χώρα, κατά μια ώρα, ενώ οι κάλπες δεν έκλεισαν όπου υπήρχαν ουρές, παρά μόνο αφού ψήφισε και ο τελευταίος ψηφοφόρος.


Είναι χαρακτηριστικό ότι σε πολλές περιπτώσεις, κυρίως στα αστικά κέντρα, η συμμετοχή του κόσμου βρήκε απροετοίμαστες τις κομματικές οργανώσεις, οι οποίες ήταν συνηθισμένες να δέχονται έναν περιορισμένο αριθμό μελών και φίλων και δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις μιας αυξημένης συμμετοχής, με αποτέλεσμα να μη λείψουν η δυσαρέσκεια και τα παράπονα για την αναμονή στις ουρές.


Τα οριστικά και ακριβή στοιχεία της ψηφοφορίας αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα σήμερα (Δευτέρα). Πάντως, όπως ανακοίνωσε ο κ. Χρυσοχοϊδης η σχέση μελών και φίλων που μετείχαν στην ψηφοφορία ήταν, κατά μια πρώτη εκτίμηση, 45 προς 55. Σε αρκετά εκλογικά κέντρα, πάντως, τα δελτία συμμετοχής μέλους είχαν εξαντληθεί από νωρίς και είχαν μείνει μόνο τα δελτία φίλων.


Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την ανάδειξη των αντιπροσώπων, ολοκληρώθηκε η προσυνεδριακή περίοδος στη διάρκεια της οποίας, όπως ανέφερε ο κ. Χρυσοχοϊδης, υπήρξε “εξαντλητικός διάλογος με τους πολίτες”.


Και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ προχωρεί, πλέον, με αισιοδοξία, για να είναι μια αξιόπιστη αντιπολίτευση σήμερα και μια αξιόπιστη κυβέρνηση αύριο”.