Αρχική Νέα Τοπικά Δ.Σ. Χίου: συζητά για στέγη ΙΕΚ και Λαϊκών Πολυκατοικιών Χριστού

Δ.Σ. Χίου: συζητά για στέγη ΙΕΚ και Λαϊκών Πολυκατοικιών Χριστού

10


Το θέμα της μεταστέγασης του ΙΕΚ Χίου που από την ίδρυσή του λειτουργεί στο σχολικό συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού και σημερινού 3ου Ενιαίου Λυκείου (που φιλοξενεί και το 1ο Εν. Λύκειο) έρχεται ως θέμα στο αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χίου.
Σύμφωνα με το Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Παύλο Καλογεράκη, “η συμπίεση του χώρου έχει φθάσει στο απροχώρητο. Χρησιμοποιούνται και αποθήκες που είναι ακατάλληλες για παρασκευαστήρια ή για διδακτικές ανάγκες” αφού εκεί λειτουργεί και το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Χίου.
Τον περασμένο Δεκέμβριο ο κ. Καλογεράκης είχε απευθύνει αίτημα στον Πρόεδρο του ΟΕΕΚ έτσι ώστε να παραχωρηθεί χώρος στο διδακτήριο του ΟΑΕΔ στο οποίο στεγάζεται το ΚΕΤΕΚ Χίου, μιας και μια ολόκληρη πτέρυγα παραμένει αχρησιμοποίητη.
Προφανώς η απάντηση δεν ήταν θετική και έτσι στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου θα συζητηθεί μια άλλη πρόταση που κάνει ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας για ενοικίαση συγκεκριμένου χώρου ώστε να οδηγηθεί εκεί το ΙΕΚ. Πρόκειται για ισόγειο, έκτασης 300 τ.μ. για το οποίο ζητείται από το Δήμο Χίου (και αφού είχε προηγηθεί συζήτηση με τον Δήμαρχο Χίου) να καταβάλει το σχετικό μίσθωμα.
Εν τω μεταξύ ο Δήμαρχος Χίου Μάρκος Μεννής ήταν καθησυχαστικός σε ότι αφορά τις ανησυχίες που διατυπώνουν οι κάτοικοι των Λαϊκών πολυκατοικιών Χριστού Βαρβασίου σχετικά με το αν είναι αρκετό το οικόπεδο του Δήμου στο Βασιλεώνοικο ώστε να παραχωρηθεί για νέες κατοικίες στο υπουργείο πρόνοιας. Μιλώντας στη “Δ” σημείωσε ότι το οικόπεδο που παραμένει στο Δήμο ακόμα και μετά τη δωρεά των 5 περίπου στρεμμάτων στο Δήμο Καμποχώρων για την ανέγερση σχολικού κέντρου είναι περί τα 22 στρέμματα.
Το σχετικό θέμα αναμένεται να συζητηθεί ως προ ημερησίας ζήτημα στο αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο Δ. Χίου.