Αρχική Νέα Τοπικά Νεολαία Ψαρών: Απαιτούμε να μας προσέξουν

Νεολαία Ψαρών: Απαιτούμε να μας προσέξουν

6Το αίτημα της νεολαίας Ψαρών, για την αποκατάσταση του λιμανιού του νησιού, προβάλλει ο Μορφωτικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Ψαρών “Ο Κωνσταντίνος Κανάρης”.
Τις τελευταίες ημέρες, γίναμε όλοι θεατές, της ηρωικής προσπάθειας των κατοίκων του νησιού να αντιμετωπίσουν τη φοβερή κακοκαιρία που είχε ως συνέπεια και το θάνατο ενός ανθρώπου.
Συνεπώς ό,τι και να προσθέσουμε στη φωνή απόγνωσης και αγανάκτησης των νέων Ψαριανών, θα είναι λίγο μπροστά στη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν κάθε Χειμώνα.
“Όλοι γνωρίζουν και θυμούνται τα Ψαρά από την πλούσια ιστορία τους. Ομως υπάρχει και το παρών και αυτό το αποδεικνύουν οι 400 κάτοικοί του. Τα προβλήματα είναι πολλά και υπαρκτά αλλά για ακόμη μια φορά το κράτος δηλώνει αμέτοχο.
Το λιμάνι δεν θεωρείται το καταλληλότερο και παρόλες τις υποσχέσεις των εκπροσώπων της Πολιτείας κάθε χρόνο στους εορτασμούς του Ολοκαυτώματος, μια και τότε μας θυμούνται, καμία από αυτές δεν έχει πραγματοποιηθεί.
Σήμερα θρηνούμε ένα θύμα, το συμπατριώτη μας ναυτικό Αλέκο Πετρακλή.
Ακόμα και αυτή τη στιγμή η αδιαφορία είναι συγκλονιστική. Κανένας εμπειρογνώμονας δεν έχει έρθει να εκτιμήσει την κατάσταση. Παρόλες τις προσπάθειες των τοπικών αρχών τίποτα δεν μπορεί να γίνει αν η Πολιτεία δεν πάρει τα κατάλληλα μέτρα.
Αγαπάμε το νησί μας και θέλουμε το καλύτερο ώστε να παραμείνουμε σε αυτό με τις συνθήκες που όλοι οι πολίτες της; Ελλάδας έχουν δικαίωμα. Σαν σύλλογος και σαν νέα παιδιά απαιτούμε να μας προσέξουν”, καταλήγει η ανακοίνωση.