Αρχική Νέα Τοπικά “Αγωνιστική Πρωτοβουλία Δημοτών Ομηρούπολης” σχετικά με την “κυνηγετική ρεζέρβα”

“Αγωνιστική Πρωτοβουλία Δημοτών Ομηρούπολης” σχετικά με την “κυνηγετική ρεζέρβα”

8



 Η “Αγωνιστική Πρωτοβουλία Δημοτών Ομηρούπολης” σχετικά με την αίτηση δημιουργίας ελεγχόμενης κυνηγετικής περιοχής στη Σιδερούντα, έχει να παρατηρήσει τα εξής:
1. Η πλειοψηφία της δημοτικής αρχής στα πλαίσια της λογικής να ξεπουλήσει μια περιοχή ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους σε επίδοξους επενδυτές υπό το  πρόσχημα της ανάπτυξης διαπράττει ένα ακόμα περιβαλλοντικό έγκλημα.
2. Μια δημοτική αρχή εκ της θέσεώς της έχει το καθήκον να προστατεύει τη φυσική μας κληρονομιά, να διαπαιδαγωγεί τις επερχόμενες γενιές στη διατήρησή της  και όχι να γίνεται πλασιέ επιχειρηματιών παραδίδοντας σε αυτούς περιοχές του δήμου ή ακόμα υποδεικνύοντας τέτοιες όπως κάποιοι  εξ “αριστερών” συμβουλεύουν.
3. Την “Αγωνιστική Πρωτοβουλία Δημοτών” δεν την καλύπτει καμιά αδειοδότηση υπηρεσίας, αφού ζώντας στην περίφημη οικονομία της αγοράς το τοπίο των αδειών πολύ γρήγορα μπορεί να αλλάξει εις βάρος τελικά της περιοχής.
4. Αυτή καθ’ εαυτή η επένδυση αποτελεί δείγμα εκφυλισμού του κυνηγιού, άσχετα αν αυτή η φιλοσοφία εκμεταλλεύεται την ανύπαρκτη κυνηγετική παιδεία, είναι προϊόν αυτών που ονειρεύονται για όλους μας μια ζωή fast food.
5. Δε ζητάμε μελέτες ή προμελέτες της συγκεκριμένης επένδυσης. Ζητάμε άμεσα να μην εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο αυτή η πρόταση, ζητάμε χωροταξικό σχεδιασμό που θα κηρύσσει αδόμητη την περιοχή ως περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.
6. Επανακαταθέτουμε την πρότασή μας για τον οικισμό της Σιδερούντας που προβλέπει αναστηλώσεις -αναπαλαιώσεις εγκλαταλελειμένων κτιρίων και όχι μόνο, μέσα στον οικισμό που θα μετατραπούν σε ξενώνες που θα λειτουργούν με ευθύνη του τοπικού συμβουλίου, υπογείωση των καλωδίων, ανάδειξη της φυσιογνωμίας του χωριού, στήριξη της τοπικής δραστηριότητας μελισσοκομία, κτηνοτροφία κλπ. Τακτική συγκοινωνία με το κέντρο και τη Βολισσό στα πλαίσια διαδημοτικής συνεργασίας για την από κοινού ανάδειξη των τουριστικών πλεονεκτημάτων του κοινού χώρου. Ιατρική στήριξη των ηλικιωμένων γενικότερες υποδομές για του μόνιμους κατοίκους.
7. Καλούμε τη συμπολίτευση  να αλλάξει τη στάση της, κυρίως όμως απευθυνόμαστε στην αξιωματική αντιπολίτευση και στους ανεξάρτητους συμβούλους  που πρέπει ενιαία να  αντιληφθούν τις ευθύνες τους προστατεύοντας αυτή την περιοχή που βάλλεται ποικιλοτρόπως το τελευταίο διάστημα.


Αυτή είναι η ανάπτυξη που υπηρετεί τον άνθρωπο και τις ανάγκες του και όχι τα κέρδη των ιδιωτών. Γι αυτή την ανάπτυξη αγωνίζεται η Αγωνιστική Πρωτοβουλία και γι αυτή θα παλέψει.

Διαφήμιση