Αρχική Νέα Τοπικά Καρδάμυλα: Εγκριση μελετών για καθορισμό αιγιαλού- παραλίας

Καρδάμυλα: Εγκριση μελετών για καθορισμό αιγιαλού- παραλίας

11


Δύο μελέτες που είναι ιδιαίτερα σημαντικές για τα Καρδάμυλα και αφορούν τον καθορισμό αιγιαλού και παραλίας στις θέσεις Βλυχάδας και Λήμνο του Δήμου Καρδαμύλων ενέκρινε κατά πλειοψηφία στην τελευταία συνεδρίαση το σώμα.
Μια διαδικασία που θα μπορέσει να λύσει τα μέχρι προβλήματα που είχαν οι ιδιοκτήτες της περιοχής ακόμα και για τη συντήρηση των σπιτιών τους, προχωρά μετά την πολιτική απόφαση που έλαβε η Δημοτική αρχή να αναθέσει τη μελέτη και να μη μείνει αυτή απλά και μόνο στο σχεδιασμό.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βαγγέλης Μελιτζάνης άσκησε δριμεία κριτική για το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή δεν προχώρησε στην εξειδίκευση της παρουσίασης αυτής της μελέτης, με την  καταγραφή των κτηρίων που πιθανόν να έχουν πρόβλημα μετά τον καθορισμό αιγιαλού και παραλίας.
Ο αντιδήμαρχος Αριστείδης Κελεπερτζής τόνισε ότι το θέμα αυτό του καθορισμού το είχε εντάξει στο τεχνικό πρόγραμμα του 2002 ως πρώην Δήμαρχος ο κ. Μελιτζάνης. Αυτό που έκαναν οι ίδιοι ήταν να πάρουν την πολιτική απόφαση να το προχωρήσουν. Μάλιστα όπως σημείωσε ο Δήμαρχος Νίκος Μαρινάκης επρόκειτο για ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων.
Το θέμα καταψήφισαν ο Βαγγέλης Μελιτζάνης και η Μαρία Κούβακα που ζήτησαν να αποσυρθεί το θέμα και να γίνει ενημέρωση των κατοίκων. Κατά ψήφισε και η Φωτεινή Φαφαλιού που σχολίασε πως αισθάνεται την ανάγκη να ενημερωθεί περισσότερο, όπως και ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Πιτυούς Παντελής Μαυριάνος λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν μπορεί να μπει σε ξένα οικόπεδα.
Όπως τονίστηκε από τον κ. Μαρινάκη στην επόμενη φάση η Μελέτη θα πάει στην Κτηματική Υπηρεσία οπότε θα γίνουν όλες οι νόμιμες ενέργειες για να ενημερωθούν οι πολίτες.
Να σημειώσουμε πάντως ότι η χάραξη αιγιαλού και παραλίας είναι μια διαδικασία που έχει καθυστερήσει σημαντικά στη χώρα μας και είναι η μόνη λύση για να μπει ένα τέλος τόσο στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες μην μπορώντας να αξιοποιήσουν την περιουσία τους και κυρίως να βάλει τέρμα στην παράνομη δόμηση.
Κακώς έτσι και μέσα στο συμβούλιο έγινε προσπάθεια να περάσει μια εικόνα ότι κάποιοι θα χάσουν τις περιουσίες τους οπότε μπορεί να μη μας συμφέρει η μελέτη!