Αρχική Νέα Τοπικά ΔΣ Καρδαμύλων: προτάσεις για το ΘΗΣΕΑ και σκέψη για INGTERREG IIIA

ΔΣ Καρδαμύλων: προτάσεις για το ΘΗΣΕΑ και σκέψη για INGTERREG IIIA

9

Με τα μειωμένα χρήματα που και ο Δήμος Καρδαμύλων θα λάβει μέσα από το ΘΗΣΕΑ, θα προχωρήσουν για το 2005 με συνολικό προϋπολογισμό 348.313 ΕΥΡΩ, η Ανάπλαση της πλατείας Άνω Καρδαμύλων, έργα εσωτερικής οδοποιίας και τέλος η κατασκευή του γηπέδου 5Χ5 στο Βίκι.
Και σε αυτό το θέμα ο κ. Μελιτζάνης άσκησε κριτική λέγοντας ότι δεν τηρείτε η πρόταση που λίγο καιρό πριν είχε εγκρίνει η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου ενώ ζήτησε να καθοριστεί το ποσοστό χρημάτων που θα πάρουν τα δημοτικά διαμερίσματα.
Με αυτή την έξυπνη τακτική κατάφερε να κερδίσει την… αγανάκτηση του κ. Μαυριάνου που θεωρώντας μονίμως ριγμένο το Πιτυός καταψήφισε, ενώ ως πρόχειρη χαρακτήρισε την πρόταση και η κα Φαφαλιού.
Στο θέμα του αιτήματος του κ. Γιάννη Φωτεινού να προχωρήσει στη σύνταξη υδρογεωλογικής μελέτης για τα νερά της πηγής Σεληνάρας Αμάδων, ζητήθηκε το θέμα να αναβληθεί με κύριο επιχείρημα ότι δεν υπάρχει απόφαση Τοπικού Συμβουλίου ούτε απόφαση της Λαϊκής Συνέλευσης.
Αντίθετα ο κ. Δήμαρχος σημείωσε ότι η Λαϊκή Συνέλευση είχε ζητήσει να γίνουν μελέτες και ότι δεν πρέπει το ΔΣ να είναι αντίθετο σε παρόμοιες αναπτυξιακές προτάσεις.
Μεταξύ των θεμάτων που πέρασαν ομόφωνα ήταν η καλλιέργεια της πηγής στη θέση Αχλάδα Καμπιών, η ανάθεση της μελέτης για το βιολογικό καθαρισμό Καρδαμύλων (ένα πολύ σημαντικό έργο που κατάφερε να ωριμάσει μέσα από τις συνοδευτικές μελέτες η παρούσα δημοτική αρχή) αλλά και η απόφαση να διερευνηθεί πρόταση μέσα στο INTERREG IIIA που θα κινηθεί στον άξονα Καρδάμυλα- θάλασσα και ναυτική παράδοση.
Ενδιαφέρουσα ήταν η πρόταση της κας Φαφαλιού να συμπεριληφθεί ως φορέας εκδηλώσεων και το Ναυτικό Μουσείο.