Αρχική Νέα Τοπικά Αδελφότητα Ψαριανών προς πολιτικούς: είστε ανεπιθύμητοι!

Αδελφότητα Ψαριανών προς πολιτικούς: είστε ανεπιθύμητοι!

8Μη πρόσκληση σε υπουργεία και τοπικούς φορείς της Χίου απευθύνει η Αδελφότητα Ψαριανών με αφορμή τον ετήσιο χορό τους που διοργανώνουν σε κέντρο των Αθηνών!
Αυτό τον ξεχωριστό τρόπο βρήκαν οι απανταχού Ψαριανοί για να διαμαρτυρηθούν για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί και κυρίως το λιμάνι των Ψαρών, όπου μάλιστα στην τελευταία κακοκαιρία ένας ναυτικός έχασε τη ζωή του στην προσπάθεια να βοηθήσει τους συναδέλφους του στο πλοίο ΠΑΝΑΓΙΑ ΨΑΡΙΑΝΗ.
Η “μη Πρόσκληση” έχει ως αποδέκτες τα υπουργεία Αιγαίου και εμπορικής Ναυτιλίας, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, τους βουλευτές Χίου Γιάννη Πίττα (ΝΔ και Ελπίδα Τσουρή (ΠΑΣΟΚ), τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Αντώνη Κοτσακά και  τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου και έχει ως εξής:
“”Την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2005 η Αδελφότητα Ψαριανών διοργανώνει τον ετήσιο χορό της στο κέντρο Αρμενάκι.
Σας πληροφορούμε ότι ούτε εσείς ούτε άλλος εκπρόσωπος της άρχουσας τάξης (παλιάς και νέας) είναι ευπρόσδεκτος και προσκεκλημένος. Οι Ψαριανοί θα γλεντήσουν μόνοι τους με τους πραγματικούς τους φίλους (που είναι  πάρα πολλοί), όπως μόνοι τους απομονωμένοι ξεχασμένοι και εγκαταλελειμμένοι στην τύχη τους είναι τόσα χρόνια.
Γιατί να σας θέλουμε μαζί μας; Οι Κυβερνήσεις σας τι έκαναν για το νησί μας τόσα χρόνια; -Τίποτα.
Τι κάνατε για να μην ερημώσει το νησί μας; – Τίποτα.
Ενεργήσατε ή γράψατε ποτέ μια απάντηση στις επιστολές μας για τη βελτίωση της συγκοινωνίας του νησιού μας με το Λαύριο- Ποτέ.
Πως ενεργήσατε όταν τα δημοτικά συμβούλια των Ψαρών από τη μεταπολίτευση και μετά έκρουαν τον κίνδυνο για τη μη ύπαρξη λιμανιού;- Δεν κάνατε τίποτα.
Τα παράπονα των Ψαριανών είναι πολλά, γνωρίζουμε όμως ότι δεν ιδρώνει το αυτό σας και δεν μπαίνουμε στον κόπο να σας γράψουμε άλλα.
Δεν θέλουμε λοιπόν στην παρέα μας ανθρώπους που το μόνο που κάνουν είναι να δίνουν υποσχέσεις κάθε χρόνο την ημέρα του Ολοκαυτώματος ή σε περίοδο εκλογών και μετά μην τους ξαναείδατε, μην τους απαντήσατε.
Αν τις αποφάσεις τις έπαιρναν οι Ψαριανοί της διασποράς θα σας λέγαμε ότι δεν σας θέλουμε πλέον ούτε στο νησί μας. Μπορούμε και χωρίς εσάς να κάνουμε την επέτειο του ολοκαυτώματος.
Οι Ψαριανοί ξεσηκώνονται.