Αρχική Νέα Τοπικά Εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών ουσιών

Εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών ουσιών

10


Η είδηση είναι από την ΕΡΑ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ και είναι συνέχεια της είδησης που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομική διεύθυνση Χίου για τη σύλληψη τριών επαγγελματιών οπλιτών.
Αγνωστο γιατί η Αστυνομική Διεύθυνση δεν έκρινε σκόπιμο να ενημερώσει στη συνέχεια για την εξέλιξη του θέματος που έχει ως εξής:

“Κύκλωμα διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών ουσιών στη Χίο εξάρθρωσαν οι Αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών ουσιών σε συνεργασία με τη Στρατιωτική Διοίκηση. Συνολικά συνελήφθησαν 5 άτομα εκ των οποίων οι τέσσερις είναι στρατιωτικοί (επαγγελματίες οπλίτες) ενώ ο πέμπτος αθίγγανος.
Συνολικά μετά από έρευνα κατασχέθηκαν 770 γραμμάρια χασίς τα οποία είχαν αποσταλεί στη Χίο από την περιοχή Δενδροποτάμου της Θεσσαλονίκης. Προμηθευτής τους ήταν ο αθίγγανος ο οποίος κάθε φορά που έκανε παρόμοια συναλλαγή απαιτούσε να αποσταλούν τα χρήματα με ταχυδρομική επιταγή κάθε φορά σε διαφορετικό πρακτορείο των ΕΛΤΑ και σε διαφορετικό όνομα και παραλήπτη. Από τους 5 συλληφθέντες οι τέσσερις κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος και ο ένας σε βαθμό πλημμελήματος.