Αρχική Νέα Τοπικά Απεργούν τράπεζες και ΑΕΙ τη Δευτέρα

Απεργούν τράπεζες και ΑΕΙ τη Δευτέρα

22

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση προχωρά τη Δευτέρα η ΟΤΟΕ, στο πλαίσιο των αγωνιστικών κινητοποιήσεων που έχουν αποφασιστεί, προκειμένου να δοθεί ενιαία και συνολική λύση στο ασφαλιστικό για όλους τους εργαζόμενους στις τράπεζες.

Τη Δευτέρα, στις 10.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των εργαζομένων και των συνταξιούχων στη ΣΙΝΑ 16, στην οποία θα διατρανώσουν τη θέλησή τους να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι τη νίκη, όπως αναφέρεται σε σημεριμή σχετική ανακοίνωση της ΟΤΟΕ.

Με την απεργία της η ΟΤΟΕ στηρίζει τις τεκμηριωμένες θέσεις του κλάδου για τη δημιουργία Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης και ταυτόχρονα ασκεί πιέσεις στην κυβέρνηση και τις τράπεζες, προκειμένου να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Η 24ωρη απεργία της 28ης Φεβρουαρίου για μια ακόμα φορά, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΟΤΟΕ, θα εκφράσει την αποφασιστικότητα και την αγωνιστική διάθεση του κλάδου να υπερασπίσει τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζόμενων και των συνταξιούχων και να επιβάλει ένα σοβαρό και υπεύθυνο διάλογο μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών, που θα δώσει ικανοποιητική λύση.

Η ΟΤΟΕ επισημαίνει για ακόμη μια φορά τις σοβαρές πολιτικές ευθύνες που έχει η κυβέρνηση, η οποία όπως υποστηρίζει η ομοσπονδία, πρέπει να σταματήσει να αμφισβητεί τους νόμους που είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει και να διαδραματίσει θετικό ρόλο στις εξελίξεις.

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία εξήγγειλαν για τη Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου, και οι πανεπιστημιακοί, ημέρα όπου συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας για θέματα ανώτατης εκπαίδευσης.

Οι πανεπιστημιακοί –μετά τους δασκάλους και τους καθηγητές- αποφάσισαν και αυτοί να αποχωρήσουν από τον εθνικό διάλογο για την παιδεία, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για προσχηματικό διάλογο και προειλημμένες αποφάσεις.


Πηγή: ΜΠΕ