Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Δυσαρέσκεια ΙΕΚ για προθέσεις μεταστέγασης

Δυσαρέσκεια ΙΕΚ για προθέσεις μεταστέγασης

9

Τουλάχιστον άκομψος ήταν ο τρόπος που ήρθε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Χίου το θέμα της μεταστέγασης του ΙΕΚ, αφού δεν υπήρξε πριν καμία συνάντηση με τη Διεύθυνση του δημόσιου ΙΕΚ και τον κ. Νίκο Μπαρμπαντωνάκη.
Ο τελευταίος στη συνεδρίαση του ΔΣ Χίου της περασμένης Πέμπτης εξέφρασε την πικρία του για το γεγονός ότι το έμαθε από τα μέσα ενημέρωσης και ενώ στη Δημοτική επιτροπή παιδείας είχε συζητηθεί ακόμα και πρόταση για το χώρο της μεταστέγασης στο Κοντάρι!
Το Δημοτικό Συμβούλιο υπό την πίεση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που ζητά να φύγει το ΙΕΚ από το σχολικό συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού αποφάσισε να προχωρήσει στην προκήρυξη για την ενοικίαση κτηρίου εφόσον πρώτα εξεταστούν οι προϋποθέσεις που θέτει το ΙΕΚ.
Θα προηγηθεί δε συνάντηση της ΔΕΠ με την αντίστοιχη Νομαρχιακή και με τη συμμετοχή και της ΕΛΜΕ (όπως χαρακτηριστικά είπε ο Δήμαρχος Μάρκος Μεννής από την ώρα που υπάρχει μια αντιδικία δεν μπορεί παρά να ζητήσει να πάρει θέση το συνδικαλιστικό όργανο των εκπαιδευτικών).
Από την πλευρά της η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας και ο Παύλος Καλογεράκης επιθυμεί να φύγει το ΙΕΚ με κύριο επιχείρημα ότι δεν επαρκεί ο χώρος του σχολικού συγκροτήματος για τις ανάγκες της Δευτεροβάθμιας και με δεδομένο πως αναμένονται από το Σεπτέμβριο να στηθούν δύο νέα εργαστήρια Φυσικής όπως και χώρος για το Σχολικό επαγγελματικό προσανατολισμό.
Ο κ. Μπαρμπαντώνακης σημείωσε ότι καταλαμβάνουν μόνο μία αίθουσα  80 τ.μ., σημείωσε την ιδιαίτερη προσροφά μέσω των εργαστηρίων ιδίως για παιδιά ασθενέστερων οικονομικά τάξεων ώστε να εκπαιδευτούν μετά το Λύκειο και την ανάγκη να βρίσκονται σε σχολείο αφού από τη μια χρονιά στην άλλη η ανάπτυξη του ΙΕΚ μπορεί να διαφέρει σημαντικά. Ζήτησε εξάλλου να μην προχωρήσουν σε κάποια τέτοια ενέργεια άμεσα αφού βρίσκεται σε εξέλιξη διάλογος που θα κρίνει και το μέλλον καις της Τεχνικής Εκπαίδευσης.
Τις θέσεις του ΙΕΚ υπεράσπισε τόσο ο δ.σ. Ανδρέας Μιχαηλίδης όσο και ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Β. Αιγαίου της Ένωσης Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών κ. Κώστας Χατζησταμάτης.