Αρχική Νέα Τοπικά ΔΣ Χίου: Θεοδωράκεια χωρίς άκρατη εμπορευματοποίηση

ΔΣ Χίου: Θεοδωράκεια χωρίς άκρατη εμπορευματοποίηση

9Στις 550.000 ΕΥΡΩ ανέρχεται ο προϋπολογισμός των δράσεων για τα “Θεοδωράκεια- πολιτισμός στις ακτές του Αιγαίου” που ως πρόταση ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο Χίου και έγινε ομόφωνα δεκτή.
Οι εκδηλώσεις προγραμματίζονται να γίνουν το Σεπτέμβριο 2005 αφού οι συναντήσεις με την τουρκική πλευρά και συγκεκριμένα το Δήμο Τσεσμέ ήταν θετικές. Μάλιστα ο Δήμαρχος Χίου Μ. Μεννής σημείωσε πως η Χίος μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς τη συγκεκριμένη περίοδο ενώ και οι πολιτικές συγκυρίες που θέλουν λίγο καιρό μετά την Τουρκία να συζητά την ένταξη της στην Ε.Ε. δίνουν μεγαλύτερη βαρύτητα στις εκδηλώσεις.
Ο δ.σ. Ανδρέας Μιχαηλίδης επισήμανε τη διακριτικότητα με την οποία πρέπει να προχωρήσει η όλη διαδικασία που ανέφερε ο Δήμαρχος για προσέλκυση χρηματοδοτήσεων και από τον εφοπλιστικό χώρο. Έχοντας προφανώς στο νου την Ολυμπιάδα και ειδικά για τη Χίο το πέρασμα της Ολυμπιακής Φλόγας σημείωσε πως δεν ια δεχτούν στο όνομα της επιτυχίας μια άκριτη εμπορευματοποίηση ή ιδιωτικοποίηση της όλης εκδήλωσης.
Μεταξύ των προτάσεων για εκδηλώσεις που θα γίνουν σε ΟΜΗΡΕΙΟ και Θέατρο Καστρομηνά είναι εκθέσεις από τη ζωή και το έργο του Μ. Θεοδωράκη.
Συναυλία από την ορχήστρα Μ. Θεοδωράκης, συναυλία Ζουλφί Λιβανελί, ομιλίες από τους υπουργούς Εξωτερικών Ελλάδας- Τουρκίας. Στη συνέχεια οι εκδηλώσεις θα μεταφερθούν για ένα ακόμα τριήμερο στον αντικρινό Τσεσμέ.