Αρχική Νέα Τοπικά Δεμένα τα πλοία για 48 ώρες

Δεμένα τα πλοία για 48 ώρες

11


Κάλεσμα για συμμετοχή στην 48ώρη απεργιακή κινητοποίηση που έχει κηρύξει από την 1η Μαρτίου η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία απευθύνουν οι Πανελλήνιες  Ενώσεις Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, Κατωτέρων πληρωμάτων μηχανής “Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ” κα των Συνταξιούχων.
“Οι ναυτεργάτες βιώνουν καθημερινά στα πλοία, στις στρατιές των ανέργων και στον Οίκο Ναύτου τις συνθήκες του ανταγωνισμού και της “ανταγωνιστικότητας” που ενισχύουν την κερδοφορία των εφοπλιστών ενώ οδηγούν τους ίδιους στην εξαφάνιση και το κοινωνικό περιθώριο.
“Κάτω από την πίεση και την οξύτητα των προβλημάτων των ναυτεργατών η ΠΝΟ αποφάσισε να κηρύξει 48ώρη προειδοποιητική απεργία με προοπτική κλιμάκωσης την 1η Μάρτη. Το περιεχόμενο των προτάσεων της είναι αποκομμένο από τις πραγματικές απαιτήσεις και τις ανάγκες των ναυτεργατών.
Στις σύγχρονες απαιτήσεις και ανάγκες των ναυτεργατών και εργαζομένων ανταποκρίνονται οι διεκδικήσεις που καθορίζονται σε 4 βασικούς άξονες:
1. ΜΙΣΘΟΣ: Κανένας μισθός να μην είναι κάτω από 1200 ΕΥΡΩ το μήνα, 15% αύξηση για 7ώρη εργασία, 35ώρο και 5ήμερη εβδομάδα. Συνεχής απασχόληση και άδεια αμειβόμενη με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, ίση αμοιβή για ίση εργασία, κατάργηση του όρου 8 του Ν. 2687/53.
2. ΑΝΕΡΓΙΑ: Αναδιοργάνωση του ΓΕΝΕ, επίδομα ανεργίας 80% του μισθού της ειδικότητας για όλους τους άνεργους ναυτεργάτες και ασφαλιστική κάλυψη υπολογιζόμενη ως χρόνος συνταξιοδότησης. Πλήρης ιατροφαρμακευτική κάλυψη για τους ανέργους και τις οικογένειές τους.
3. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ: Κατώτερη σύνταξη 960 ΕΥΡΩ και να υπολογίζεται το 80% του συνόλου των αποδοχών που γίνονται κρατήσεις στο ΝΑΤΑ και των επιδομάτων της ισχύουσας σύμβασης. Κατάργηση της φορολογίας και συμμετοχής σε φάρμακα των ασφαλισμένων. Αναδιοργάνωση του Οίκου Ναύτη.
4. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ- ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: Ενιαία δημόσια εκπαίδευση- ισοτιμία και αναγνώριση των διπλωμάτων μας με αντίστοιχα της στεριάς”, αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση των τριών Ενώσεων που καλούν παράλληλα στην απεργιακή κινητοποίηση που έχει κηρύξει για τις 17 Μαρτίου το ΠΑΜΕ.