Αρχική Νέα Τοπικά Μηνύματα συμπαράστασης στο Μητροπολίτη κ. Διονύσιο

Μηνύματα συμπαράστασης στο Μητροπολίτη κ. Διονύσιο

7Σήμερα ή πιθανόν και αύριο να συνεδριάσει η Ιερά Συνοδός όπου μεταξύ άλλων θα εξετάσει και το ζήτημα του Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών & Οινουσσών κ. Διονυσίου.
Η “φούσκα” που διογκώθηκε από τα αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης με μόνο στήριγμα ένα ηλεκτρονικό μήνυμα από φερόμενο ως υπάλληλο σε αμερικανική τράπεζα είναι χαρακτηριστικό ότι μετά την προβολή που γνώρισε την περασμένη Τετάρτη δεν αναφέρθηκε καθόλου στην πορεία. Ούτε στη… μελό συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου στο Νίκο Χατζηνικολάου (ALPHA) ούτε στις εφημερίδες του σαββατοκύριακου και στα εκτενέστατα ρεπορτάζ για τα σκάνδαλα στην Εκκλησία αναφέρθηκε το όνομα του Μητροπολίτη Χίου.
Σε ότι αφορά τον κ. Διονύσιο οι πληροφορίες θέλουν ότι μετά τη “θυελλώδη Τετάρτη” να αποσύρθηκε στην οικία του στον Άγιο Μακάριο, ενώ όπως ενημερωθήκαμε από τη Μητρόπολη δεν ιερούργησε την Κυριακή.
Από χθες ο Σεβασμιότατος βρίσκεται στην Αθήνα, ενώ στη Χίο πολλοί ήταν οι φορείς και τα πρόσωπα που με ανακοινώσεις τους στέκονται στο πλευρό του Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών & Οινουσσών.
Καταρχήν ο Ιερός κλήρος της Μητρόπολης συμπαρίσταται με ανακοίνωση του προς το Μακαριότατο και τους Συνοδικούς Αρχιερείς στο Μητροπολίτη.
Τονίζοντας την προσφορά του κ. Διονυσίου στη μαθητιώσα και εργαζόμενη νεολαία και το ότι πρωταγωνιστεί για την επίλυση καίριων ζητημάτων της τοπικής κοινωνίας αναφέρεται μεταξύ άλλων: “Δια τούτο και ησθάνθημεν ψυχικής οδύνην, πόνον και συνοχήν καρδίας εκ της ανυποστάτου, κακοβούλου και απεχθούς προς το σεπτόν πρόσωπόν του επιθέσεως, δια της προσάψεως δήθεν κατηγορίας, ότι, εις τράπεζαν της Νέας Υόρκης, διατηρεί λογαριασμόν ύψους 17.000.000 δολαρίων. Ανυπόσταττος η κατηγορία, φοβερή η συκοφαντία, στοχευούσης, ως ακραδάντως πιστεύομεν, να πλήξη το θρησκευτικόν συναίσθημα του ποιμνίου του και ιδιαιτέρως των νέων μας, να κλονίση και να υποσκάψη την άμωμον πίστιν των, να ενθαρρύνη την κατά της εκκλησίας άδικον, εν πολλοίς, πολεμικήν.
” Οθεν, υιικώς παρακαλούμενων μετά βαθυτάτου σεβασμού, όπως θεωρήσητε ως ανυπόστατον, κακόβουλον και άδικον την κατηγορίαν, αποδώσητε δικαιοσύνην, διαμηνύοντες, προς πάσαν κατεύθυνσιν, την αναίσχυντον επίθεσιν, προς σπίλωσιν της Διακονίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας και ενσταλάξητε δια της απορρίψεως και εξαφανίσεως της κατηγορίας ταύτης δρόσον αναψυχής εις τα καρδίας ημών, κατά τας ημέρας ταύτας της σκληράς δοκιμασίας της Εκκλησίας μας”, καταλήγει η επιστολή και ακολουθούν οι υπογραφές των αρχιερατικών εποπτών της Μητρόπολης.


Αισθητή η απουσία υπογραφής Προέδρου
Από τις άλλες ανακοινώσεις αυτή που δίχως άλλο ξεχωρίζει είναι της Ένωσης Αγιοπαρασκευουσίων Κρήνης Μικράς Ασίας. Όχι μόνο διότι ο Μητροπολίτης τιμούσε πάντα τις σχετικές εκδηλώσεις της Ένωσης όσο για την αισθητή απουσία της υπογραφής του Προέδρου της κ. Σωτήρη Τζούμα. Κοντά στο Αρχιεπίσκοπο κ. Χριστόδουλο ο κ. Τζούμας όλο αυτόν τον καιρό με τα σκάνδαλα που συγκλονίζουν την Εκκλησία δεν έχει πάρει θέση είτε με την παρουσία του ως τηλεοπτικού σχολιαστή είτε ως αρθρογράφου όπως μας είχε συνηθίσει με την κρίση με το Φανάρι.
Στην ανακοίνωσή της η Ένωση Αγιοπαρασκευουσίων σχολιάζει: “αυτή την ώρα πονάμε. Αποδώσατε δικαιοσύνη, δείξατε ότι οι συκοφάντες δεν μπορούν να δηλητηριάζουν την ζωήν της Εκκλησίας και ότι ο Ποιμενάρχης μας είναι εκλεκτός και ξεχωριστός”.
Επίσης ανακοίνωσε εξέδωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο Σύνδεσμος Έφεδρων Αξιωματικών νομού Χίου, ο Δεσμός του Φραγκομαχαλά και η “Entrust Maritime co. LTD” του κ. Ηλία Ν. Τσάκου.
Επίσης η ΤΕΔΚ Χίου κατά τη χθεσινή συνεδρίασή της αποφάσισε να εκδώσει σχετικό ψήφισμα συμπαράστασης.