Αρχική Νέα Τοπικά Ενόχλησε η επιστολή της Αδελφότητας Ψαριανών

Ενόχλησε η επιστολή της Αδελφότητας Ψαριανών

7


Η αποστολή “Μη πρόσκλησης” σε υπουργεία και τοπικούς φορείς της Χίου που απηύθυνε η Αδελφότητα Ψαριανών για τον ετήσιο χορό της, με αφορμή τα πρόσφατα προβλήματα από την κακοκαιρία που στοίχισαν τη ζωή και σε ένα μέλος του πληρώματος του πλοίο ΠΑΝΑΓΙΑ ΨΑΡΙΑΝΗ (που αναγκάστηκε να φύγει από το λιμάνι των Ψαρών για να σωθεί) προκάλεσε τις έντονες απαντήσεις τόσο από φορείς του νομού Χίου όσο και από του νησιού των Ψαρών.
Oι μεν πρώτοι και συγκεκριμένα ο Nομάρχης Χίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης και οι Bουλευτές του νομού Γιάννης Πίττας (ΝΔ) και Eλπίδα Tσουρή (ΠΑΣΟΚ), τη θεωρούν άδικη και απαντούν με μια σειρά ενεργειών και παρεμβάσεών τους, προς το ηρωικό νησί.
Oι δε δεύτεροι και συγκεκριμένα ο Δήμος Ψαρών και ο Σύλλογος Aλιέων Ψαρών, αντιτίθενται σ’ αυτό το έγγραφο “MH ΠPOΣKΛHΣH”, πιστεύοντας ότι τέτοιου είδους διαμαρτυρίες μόνο κακό κάνουν στον τόπο τους.
Ανεξάρτητα πάντως από το αν η Αδελφότητα Ψαριανών χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα έφερε το πρόβλημα των Ψαρών στην επικαιρότητα και έδειξε ότι θα είναι κοντά ώστε να ελέγχει μέχρι την ολοκλήρωση των έργων εκείνων που θα επιτρέψουν στο νησί να έχει ένα όσο το δυνατόν ασφαλές λιμάνι.