Αρχική Νέα Τοπικά Ανακοίνωση συλλόγου αλιέων Ψαρών κατά Αδελφότητας Ψαριανών

Ανακοίνωση συλλόγου αλιέων Ψαρών κατά Αδελφότητας Ψαριανών

12


Ο Σύλλογος Αλιέων Ψαρών αντέδρασε έντονα στη ΜΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ της Αδελφότητας Ψαριανών, βρίσκοντας μάλιστα ότι υπάρχουν και σκοπιμότητες από αυτή την επιστολή.
Εχοντας σοβαρά προβλήματα οι ίδιοι οι ψαράδες -όπως για τον τρόπο προμήθειας πετρελαίου για τα καίκια τους- κατακεραυνώνουν την Αδελφότητα με την ακόλουθη επιστολή. Σε αυτό πάντως που έχουν δίκιο είναι το θέμα της επικοινωνίας που έπρεπε να είχε η Αδελφότητα τουλάχιστον με το Δήμο πριν προχωρήσουν στην όποια απόφασή τους:


“Κύριοι,


Δυστυχώς βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να εκφράσουμε και εγγράφως τη διαμαρτυρία μας για την απαράδεκτη στάση του Δ/Σ σας που με αυτό τον τρόπο εξακολουθεί να παρουσιάζει τα προβλήματα του νησιού μας και να χρησιμοποιεί το σύνολο των μελών της αδελφότητας των Ψαριανών αν μη τι άλλο για σκοπιμότητες -και ορισμένοι-  για προσωπικούς λόγους.
Χωρίς ούτε καν να μπείτε στον κόπο κύριοι να ζητήσετε ενημέρωση από το Δήμαρχο Ψαρών περί των προσφάτων ζημιών του λιμενοβραχίονα και των ενεργειών του Δήμου Ψαρών με τους αρμόδιους φορείς και τα Υπουργεία προς αποκατάστασής τους , αλλά μακριά , χωρίς καμία ενημέρωση του Μορφωτικού και εξωραϊστικού συλλόγου των Ψαρών ΄΄Κωνσταντίνος Κανάρης΄΄ και ούτε καν αναφερόμενοι στον Σύλλογο Επαγγελματιών αλιέων Ψαρών , που μαζί με τον Δήμο είναι άμεσα ο ενδιαφερόμενος φορέας βάση του καταστατικού για λιμενικά έργα και λιμενικές εγκαταστάσεις στο λιμάνι μας , ούτε ακόμα και μεμονωμένα στους επαγγελματίες αλιείς που αποτελούμε την ραχοκοκαλιά των ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ του νησιού μας.
Αυτών που μένουν στο νησί, αυτών που κινδύνευσαν , που έδωσαν και την ζωή τους ακόμη πρόσφατα , και που  αποτελούν την πλειοψηφία των κατοίκων.
Γι’ αυτό ο Σύλλογός μας διαμαρτύρεται εντονότατα και καταδικάζει απερίφραστα αυτή την επιστολή σας , που με δική σας πρωτοβουλία αποστείλατε στα Υπουργεία και τους αρμόδιους φορείς.
Με απόφαση του Δ/Σ του Σ.Ε.Α.Ψ. πιστεύουμε ότι τα προβλήματα του νησιού μας (γιατί υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα στο νησί μας, δεν κρύβονται) , δεν λύνονται όμως κατ’ αυτό τον τρόπο αλλά με μία συνολική καταγραφή , προγραμματισμό , βούληση και απόφαση  πρώτα από εμάς τους Ψαριανούς και κατόπιν ενημέρωση και προσέγγιση στους αρμόδιους φορείς , οι οποίοι θέλουν και μπορούν να βοηθήσουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ τα Ψαρά να μην ερημώσουν.
Ο Σύλλογος των επαγγελματιών αλιέων Ψαρών θα κάνει ότι μπορεί προς πάσαν κατεύθυνση όχι μόνο για τα προβλήματα που αφορούν τους αλιείς για να μείνουμε στον τόπο μας αλλά και γενικά για τα προβλήματα του Ιστορικού νησιού μας.
Γι’ αυτή σας την επιστολή κύριοι να γνωρίζετε ότι ΔΕΝ είμαστε συνυπεύθυνοι .


Το μέλλον ανήκει στα Ψαρά
ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΝΤΡΟΠΗ!!!!!!!!!!           Ο Πρόεδρος                                                                             Γ.ΓραμματέαςΚουτσοδόντης Ελευθέριος                                                            Μαρίνου Αγγελική


 


                                                                                        Αντιπρόεδρος :Πετραλής Παναγιώτης
       
                                                                                        Ταμίας : Φρατζέσκου Σοφία


 


                                                                                                               Τα μέλη


                                                                                                     1.Αζάπης Αριστείδης
                                                                                                     2.Γιαννάκος Νικόλαος
                                                                                                     3.Βουραντάς Γεώργιος


 ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ


1. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ
2. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
3. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
4. ΠΙΤΤΑ ΙΩΑΝΝΗ – ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΧΙΟΥ
5. ΤΣΟΥΡΗ ΕΛΠΙΔΑ-ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΧΙΟΥ
6. ΚΟΤΣΑΚΑ ΑΝΤΩΝΗ-ΠΟΛΙΤΕΥΤΗ
7. ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΧΙΟΥ
8. ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
9. ΔΗΜΟΣ ΨΑΡΩΝ
10. ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΨΑΡΩΝ ΄΄ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΑΡΗΣ΄΄
11. ΟΧΣΑ.