Αρχική Νέα Τοπικά Ανακοίνωση Δήμου Ψαρών για τη ΜΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ της Αδελφότητας

Ανακοίνωση Δήμου Ψαρών για τη ΜΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ της Αδελφότητας

7


Το παρακάτω δελτίο τύπου εξέδωσε ο Δήμος Ψαρών ως απάντηση στην Αδελφότητα Ψαριανών:


Το έγγραφο διαμαρτυρίας ΄΄ΜΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ΄΄ του Δ.Σ. της ΄΄Αδελφότητας Ψαριανών΄΄ μας βρίσκει εντελώς αντίθετους. Οδηγεί τον τόπο μας στην απομόνωση και τον αποκλεισμό από τα κέντρα λήψης των όποιων αποφάσεων. Η διαμαρτυρία αυτή δεν εκφράζει τον συντριπτικό μέρος των Ψαριανών οι οποίοι αγωνίζονται και προσπαθούν για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και παραμονής στο νησί τους. Δηλώνουμε απερίφραστα ότι είμαστε αντίθετοι με τέτοιου είδους διαμαρτυρίες οι οποίες μόνο κακό στον τόπο μας κάνουν.
Έχουν γίνει βήματα για την ανάπτυξη του νησιού, μεταξύ αυτών το πλέον σημαντικό της χρηματοδότησης της επέκτασης του λιμενοβραχίονα με 3.000.000€ καθώς και η δρομολόγηση πλοίου για την απρόσκοπτη επικοινωνία με τη Χίο.
Μπορούν βεβαίως και χρειάζεται να γίνουν ακόμη πολλά.
Σχετικά με την ζημία που υπέστη ο υπάρχων λιμενοβραχίονας , είμαστε βέβαιοι ότι οι αρμόδιοι φορείς θα βοηθήσουν ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα σύντομα και σωστά δεδομένου ότι το νησί μας είναι αποκομμένο από το κέντρο και δεν μπορεί να προσεγγίσει μεγάλο πλοίο.
Η καθυστέρηση καταγραφής των ζημιών οφείλονταν στις κακές καιρικές συνθήκες.
Η καταγραφή με εντολή του Υπουργείου Αιγαίου και της Περιφέρειας Β.Αιγαίου έγινε στις 25/2/2005 από κλιμάκιο της Ν.Α.Χίου και του Λιμενικού Ταμείου Χίου(που έχει συντάξει ήδη μελέτη) και προχωρεί η αξιολόγηση των ζημιών για την αποκατάστασή τους.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΤΟ Δ.Σ.