Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Απάντηση Ελπίδας Τσουρή σε Αδελφότητα Ψαριανών

Απάντηση Ελπίδας Τσουρή σε Αδελφότητα Ψαριανών

14


Με αναφορά στα έργα που έγιναν την προηγούμενη τετραετία απαντά και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ελπίδα Τσουρή στην Αδελφότητα Ψαριανών σχετικά με ΜΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ.
Η επιστολή έχει ως εξής:


Κύριε Πρόεδρε,


Την Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου έλαβα την επιστολή σας, την οποία αναφέρετε ως “Μη Πρόσκληση”, και στην οποία ενημερώνετε, μεταξύ άλλων τοπικών φορέων και εμένα, προσωπικά, ότι δεν είμαι ευπρόσδεκτη στον ετήσιο χορό της Αδελφότητας, που οργανώνετε.
Στην επιστολή σας, αναφέρετε ότι “ποτέ δεν γράψαμε απάντηση στις επιστολές σας”. Σε ό,τι με αφορά, γνωρίζετε πολύ καλά, ότι αυτό δεν ευσταθεί και ότι ποτέ δεν έμεινε αναπάντητη επιστολή ή αίτημά σας. Για αυτό το λόγο, καλό θα ήταν να μην γενικολογείτε, προσάπτοντας μου χαρακτηρισμούς και πράξεις που δεν είναι αληθείς.
Αναφέρετε, επίσης, ότι “δεν κάνατε τίποτα για τη βελτίωση της συγκοινωνίας του νησιού μας”. Σε ό,τι και πάλι αφορά εμένα, προσωπικά, θέλω, ενδεικτικά, να σας υπενθυμίσω ότι κατά τη διάρκεια της προηγούμενης τετραετίας:
* δρομολογήθηκε το πλοίο “Παναγία Ψαριανή”, στη θέση άλλων μικρότερων και περισσότερο παλιών σκαφών, τα οποία αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα, λόγω, κυρίως, των καιρικών συνθηκών
* εγκρίθηκε και χρηματοδοτήθηκε καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού των Ψαρών με τη Βολισσό.
Επίσης:
* Έγινε ανάθεση της μελέτης για τα αναγκαία έργα στο λιμάνι των Ψαρών, η οποία μελέτη , έχει, ήδη, παραδοθεί
* Έγιναν επισκευαστικές εργασίες και αναβαθμίστηκε ο εξοπλισμός του περιφερειακού ιατρείου του νησιού
* Στο Γενικό Νοσοκομείο “Σκυλίτσειο” της Χίου λειτούργησε μονάδα τηλεϊατρικής, με εγκατάσταση συστήματος και στα Ψαρά, έτσι ώστε να αντιμετωπίζονται άμεσα τα έκτακτα περιστατικά
* Παραχωρήθηκε ασθενοφόρο στους κατοίκους των Ψαρών, οι οποίοι μέχρι τότε, μεταφέρονταν με αγροτικά αυτοκίνητα!
* Δόθηκαν 40.000  ευρώ, για την επισκευή σχολικών κτιρίων του νησιού
* Εξασφαλίστηκε κονδύλι για την επισκευή του ναού του Αγίου Νικολάου
* Έγιναν έργα ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου στο Αρχοντίκι
* Δόθηκαν 200.000 ευρώ, για την αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από σεισμό
* Υπήρξαν χρηματοδοτήσεις για τη βελτίωση του αποχετευτικού δικτύου και την επισκευή του οδικού δικτύου
* Και τέλος, ολοκληρώθηκε το έργο των αθλητικών εγκαταστάσεων του νησιού.
Τα παραπάνω, που πραγματοποιήθηκαν στα τέσσερα χρόνια της θητείας μου, αποδεικνύουν ότι δεν “είσαστε ξεχασμένοι και εγκαταλελειμμένοι στην τύχη σας τόσα χρόνια” και νομίζω, ότι δείχνουν ότι “ιδρώνει το αυτί μας”.
 Τελειώνοντας, οφείλω να παραδεχθώ, ότι προβλήματα υπάρχουν στο νησί, και οφείλουμε να συνεχίσουμε τις προσπάθειες για την αντιμετώπισή τους.
 Όμως, είναι άδικη η ισοπέδωση και ο μηδενισμός κάθε προσπάθειας και έργου, στο όνομα της αγανάκτησης, μετά τα πρόσφατα γεγονότα. Όπως φάνηκε, εξάλλου, ο μηδενισμός και η ισοπέδωση δεν εκφράζουν το σύνολο των κατοίκων των Ψαρών και αποπροσανατολίζουν την κοινή μας προσπάθεια.
Σας διαβεβαιώνω, ότι και με τη σημερινή μου ιδιότητα, ως βουλευτής της Αντιπολίτευσης βρίσκομαι σε συνεχή επαφή με τους φορείς εκείνους που είναι αρμόδιοι για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των κατοίκων των Ψαρών. Με εκτίμηση,


Ελπίδα Τσουρή
Βουλευτής Νομού Χίου