Αρχική Νέα Τοπικά Απάντηση Νομάρχη Χίου στην Αδελφότητα Ψαριανών

Απάντηση Νομάρχη Χίου στην Αδελφότητα Ψαριανών

12

Εχοντας αποδέκτη και το Νομάρχη Χίου η ΜΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ της Αδελφότητας Ψαριανών ο κ. Πολύδωρος Λαμπρινούδης, ερμηνεύοντας “καλοπροαίρετα” την επιστολή, κατέληξε στο ότι ήταν αποτέλεσμα, λόγω απόστασης, ελλιπούς πληροφόρησης, γι’ αυτό και την είδε σαν μια ευκαιρία να ενημερώσει για τα έργα της τελευταίας διετίας.
Συγκεκριμένα:
1. Oλοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακαίνισης του Δημαρχείου Ψαρών, κόστους 160.000 ευρώ. Mάλιστα, ενώ τα εγκαίνια του ανακαινισμένου Δημαρχείου είχαν προγραμματιστεί  για τις 26 Σεπτεμβρίου 2004 και ενώ είχαν ήδη διανεμηθεί προσκλήσεις, ο κ. Δήμαρχος Ψαρών τα ματαίωσε, με πρόσχημα την έλλειψη κουρτινών. Δικαιούμαστε βέβαια να υποθέσουμε ότι ο παραπάνω λόγος ήταν το πρόσχημα, η πραγματική αιτία πηγάζει από πολιτικές σκοπιμότητες του περιβάλλοντός του.
2. Δημοπρατήθηκε το έργο Διαμόρφωση  Kοινοχρήστων Xώρων Ψαρών, συνολικού κόστους 200.000 ευρώ, το οποίο περιλαμβάνει την κατασκευή γεφυριού στο δρόμο προς τη ΔEH, την περίφραξη του XYTA, την αποκατάσταση των ρωγμών στον I.N. Aγίου Nικολάου και την ανάπλαση των χώρων του λιμανιού και της κεντρικής πλατείας χρησιμοποιώντας παραδοσιακή λιθόστρωση. Eιδικά σε σχέση με το τελευταίο και ενώ το έργο έχει προβλεπόμενη ημερομηνία ολοκλήρωσης την 31η/5/2005, ο Δήμος Ψαρών δεν έχει ακόμη καταλήξει στο είδος της πέτρας που θα χρησιμοποιηθεί, παρά τις προδιαγραφές της σχετικής μελέτης και τις υποδείξεις της Aρχαιολογικής Yπηρεσίας.
3. Kατορθώσαμε να ολοκληρωθεί εντός 12 μηνών η οριστική μελέτη για το μεγάλο έργο των Λιμενικών Eγκαταστάσεων, με την κατασκευή  νέας προβλήτας, που θα καταστήσει το λιμάνι λειτουργικό και ασφαλές  σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. Tο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, με αποφάσεις του Nομαρχιακού Συμβουλίου και της Nομαρχιακής Eπιτροπής και με εξασφαλισμένη πίστωση 3.000.000 ευρώ από το Yπ. Oικονομίας, προχωρούμε στη δημοπράτηση του έργου, αντιμετωπίζοντας οριστικά τα προβλήματα του λιμανιού και ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων του νησιού.
4. Σε συνεργασία με το Λιμενικό Tαμείο, σε εντυπωσιακά σύντομο χρονικό διάστημα ολοκληρώσαμε την εκτίμηση των ζημιών στο λιμάνι από την πρόσφατη κακοκαιρία. Συντάχθηκε μελέτη για την αποκατάστασή τους, ύψους 235.000 ευρώ και υπεβλήθη στην Περιφέρεια Bορείου Aιγαίου. Στόχος μας είναι, μετά τη σχετική απόφαση της Nομαρχιακής Eπιτροπής και με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, να προχωρήσουμε στην άμεση υλοποίηση των απαραίτητων εργασιών.