Αρχική Νέα Τοπικά Μετεωρολογικό δελτίο από το Αστεροσκοπείο Αθηνών

Μετεωρολογικό δελτίο από το Αστεροσκοπείο Αθηνών

5


ΕΘΝΙΚΟ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
——————————————————
Bροχές σε πολλές περιοχές της χώρας, αρκετά έντονες κατά τόπους, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας στα βόρεια και κεντρικά με χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, αλλά και υψηλές θερμοκρασίες στα νοτιοανατολικά περιμένουμε την Τρίτη 01 Μαρτίου 2005.
Σημειώνεται ότι οι χιονοπτώσεις σε περιοχές της Κ. Ελλάδας αλλά και στα ορεινά της
Πελοποννήσου θα είναι ισχυρές, οπότε απαιτείται αυξημένη προσοχή σε όλες τις δραστηριότητες στις περιοχές αυτές.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 5 ως 4 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, 2 ως 6 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, 6-10 στη Δυτική Ελλάδα, 8-16 βαθμούς στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα ενώ στην Κρήτη η θερμοκρασία θα φτάσει τους 22 βαθμούς. Σημειώνουμε εδώ ότι η θερμοκρασιακή διαφορά Βορρά-Νότου στη χώρα μας την Τρίτη θα ξεπεράσει τους 25 βαθμούς, γεγονός αξιοσημείωτο για μια τόσο μικρή γεωγραφική περιοχή.


Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα είναι από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις, φτάνοντας τοπικά τα 8 Μποφόρ. Πολύ ισχυροί ανατολικοί-βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.


Τη Τετάρτη 02/03 τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν εξασθένιση, θα σημειωθούν όμως βροχές και χιονοπτώσεις στα κεντρικά και νότια, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο.