Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ο Γιάννης Γαϊσίδης για τις λαϊκές κατοικίες

Ο Γιάννης Γαϊσίδης για τις λαϊκές κατοικίες

21

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε ο επικεφαλής του συνδυασμού “Παρόν & Μέλλον” κ. Γιάννης Γαϊσίδης για το θέμα των Λαϊκών Πολυκατοικιών Χριστού Βαρβασίου:


Με σχεδόν ταυτόσημα δημοσιεύματα σε φύλλα δύο τοπικών εφημερίδων (“Αλήθεια” και “Πολίτης”) μεταφέρθηκε η “δυσφορία” του Νομάρχη για την πρόσφατη επίσκεψή μου, μαζί με το Βουλευτή κ. Γιάννη Πίττα, στο γραφείο του Υφυπουργού Απασχόλησης κ. Γιακουμάτου, που πραγματοποιήθηκε με σκοπό την αναζήτηση λύσης στο ζήτημα της αποκατάστασης των κατοίκων των λαϊκών κατοικιών στο Χριστό Βαρβασίου.
Για άλλη μία φορά διαπιστώνεται ότι η αλαζονεία και η ολοκληρωτική νοοτροπία της νομαρχιακής αρχής είναι εγγενής και ποτέ δεν πρόκειται να μεταβληθεί, όσο παραμένουν στη διοίκηση του νομού. Μας αρνούνται, και δεν είναι η πρώτη φορά, οποιοδήποτε θεσμικό ρόλο και κρίνουν ότι η αντιπολίτευση είναι ένα αναγκαίο κακό και “δε δικαιούται δια να ομιλεί”, έστω κι αν διαφορετικά αποφάσισαν οι συμπολίτες μας. Πρέπει απλώς να αποδεχόμαστε παθητικά όλες τις επιλογές της πλειοψηφίας και να μην παρεμβαίνουμε σε κανένα απολύτως ζήτημα που αφορά τον τόπο.
Στο συγκεκριμένο ζήτημα, της επίσκεψής μου, μαζί με το βουλευτή στον Υφυπουργό, απλώς πληροφορήθηκα από τον τύπο ότι επίκειται συνάντηση του κ. Πίττα με τον κ. Γιακουμάτο και ζήτησα, αν είναι δυνατόν, να παραβρεθώ, γιατί πρόκειται για ένα ζήτημα, για το οποίο έχουμε δηλώσει ότι θα εξαντλήσουμε κάθε προσπάθεια προς όλες τις κατευθύνσεις για να πετύχουμε τη λύση, που είναι η ανέγερση νέων κατοικιών.
Θυμίζω ότι το Νοέμβριο η πλειοψηφία του Νομαρχιακού Συμβουλίου αποφάσισε να διαθέσει χρήματα από τις θεομηνίες (300.000  € ) για την αποκατάσταση μίας πολυκατοικίας στην περιοχή, εγκαταλείποντας έτσι την προσπάθεια για συνολική επίλυση του προβλήματος. Και μάλιστα με τα χρήματα αυτά, που προορίζονταν για άλλους σκοπούς, απλώς θα γίνουν ορισμένες επεμβάσεις καλλωπισμού (σοβαντίσματα, κουφώματα κ.ά) σε μία οικοδομή που έχει κριθεί ως κατεδαφιστέα, γιατί από το 1999 γνωρίζουμε, μέσα από μελέτες, ότι απαιτούνται άνω του 1.200.000   € για την πλήρη αποκατάσταση της στατικής της επάρκειας.
Επομένως πετούν 300.000  € στον αέρα και συγχρόνως εγκαταλείπουν το στόχο, που εδώ και χρόνια έθεσαν οι πάντες, δηλαδή την ανέγερση νέων κατοικιών σε άλλη θέση. Και μη μας πουν ότι δεν τον εγκατέλειψαν, γιατί τότε είναι υπόλογοι απέναντι στους συμπολίτες μας για τα 300.000  €, που στέρησαν από τα έργα για την αποκατάσταση των ζημιών από τις θεομηνίες, που τα προορίζουν για μια οικοδομή που θα κατεδαφιστεί. Τώρα ζητούν και τα ρέστα. Μας λένε λοιπόν να αποδεχτούμε, ως νομαρχιακός συνδυασμός όλα αυτά και να εγκαταλείψουμε τους συμπολίτες μας στο έλεος της νομαρχιακής αρχής. Δηλώσαμε εξ αρχής ότι τούτο δε θα συμβεί και ότι θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ώστε το πρόβλημα να οδηγηθεί σε οριστική λύση.
Αφήνουμε λοιπόν το Νομάρχη να ασχολείται με τα σοβαντίσματα, τις πλατειούλες και τα τοιχαλάκια και αναλαμβάνουμε εμείς να προωθήσουμε τις λύσεις των προβλημάτων. Είτε τους αρέσει είτε όχι δε σκοπεύουμε να απεμπολήσουμε το θεσμικό μας ρόλο, πολύ περισσότερο όταν διαπιστώνουμε κενό στη διοίκηση του νομού.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΑΪΣΙΔΗΣ