Αρχική Green Life Υγεία- Διατροφή Η κανονιοφόρος “Μαχητής” θα επισκέπτεται τα μικρονήσια με κλιμάκιο στρατιωτικών ιατρών

Η κανονιοφόρος “Μαχητής” θα επισκέπτεται τα μικρονήσια με κλιμάκιο στρατιωτικών ιατρών

10

Προσπαθώντας να καλύψει μέρος των ιατρικών αναγκών των νησιωτών η κανονιοφόρος “Μαχητής” του Πολεμικού Ναυτικού προσφέρει από χτες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας, σε υλοποίηση σχετικής εξαγγελίας του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή από την Κάρπαθο, τα Θεοφάνια.  

Σε πρώτη φάση το πλοίο – που θα έχει ως βάση τη Λέρο – θα επισκεφθεί τους, Λειψούς τους Αρκιούς, το Αγαθονήσι και τους Φούρνους ενώ σε δεύτερη φάση τα Ψαρά και τον Άγιο Ευστράτιο.   

Στην κανονιοφόρο επιβαίνει διακλαδική ομάδα ιατρών αποτελούμενη σε μόνιμη βάση από παθολόγο, καρδιολόγο και παιδίατρο, ενώ ανάλογα με τις ανάγκες του πληθυσμού την ομάδα θα στελεχώνουν ιατροί άλλων ειδικοτήτων όπως οδοντίατρος, οφθαλμίατρος κλπ. Το ιατρικό προσωπικό θα εναλλάσσεται ανά τρεις εβδομάδες.    Στο πλοίο θα υπάρχει επίσης ο ανάλογος ιατρικός εξοπλισμός, ενώ οι επιβαίνοντες ειδικοί ιατροί θα έχουν τη δυνατότητα αντιμετώπισης και σοβαρών περιστατικών επί τόπου, εκμεταλλευόμενοι τα συστήματα της κανονιοφόρου.

Πηγή: ΕΡΑ Βορείου Αιγαίου