Αρχική Νέα Τοπικά Παρέμβαση του Εισαγγελέα Αρείου Πάγου ζητά ο Μητροπολίτης Χίου

Παρέμβαση του Εισαγγελέα Αρείου Πάγου ζητά ο Μητροπολίτης Χίου

9Την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Δημητρίου Λινού ζητά με έγγραφό του ο Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών & Οινουσσών κ. Διονύσιος σχετικά με τα όσα του καταλόγισε ένα ανώνυμο e-mail την προηγούμενη εβδομάδα.
Τονίζοντας ότι το μήνυμα αυτό είναι “απολύτως ψευδές και συκοφαντικό και έχει σαν στόχο την ψυχική μου διαπόμπευση, καταθέτω σε βάρος του φερόμενου ως αποστολές Καρρά Στέλιου (αγνώστων λοιπών στοιχείων ( χωρίς διεύθυνση αλλά και παντός υπευθύνου μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση”, την οποία και δεσμεύεται ότι θα κοινοποιήσει και στον ίδιο τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου άμεσα.
Ο κ. Διονύσιος είναι ο πρώτος Ιεράρχης που προχωρεί σε μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση όπως εξίσου είναι ο πρώτος που ζητά να “ανοιχθούν οι τηρούμενοι εντός και εκτός Ελλάδας δήθεν λογαριασμοί μου, προκειμένου να καταδειχθεί το μέγεθος των ψευδών καταγγελιών” οι οποίες εκτοξεύθηκαν σε βάρος του.
Μάλιστα στο έγγραφο προς τον Εισαγγελέα του Αρείου πάγου κάνει και ειδική αναφορά στα μέσα μαζικής ενημέρωσης τα οποία “χωρίς να ελέγξουν ως είχαν υποχρέωση τη βασιμότητα των ψευδών και ρυπαρών αναφορών στο ηλεκτρονικό μήνυμα, το οποίο δεν είχε καν διεύθυνση”.
“Παρακαλώ δια τας νόμιμους ενεργείας προς αποκατάστασιν της τρωθείσης τιμής και υπολήψεως μου”, καταλήγει το σχετικό έγγραφο του Μητροπολίτη Χίου κ. Διονυσίου.
Να σημειώσουμε επίσης ότι τις δύο τελευταίες ημέρες, μαζικοί φορείς, όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με ανακοινώσεις τους στον τοπικό τύπο στηρίζουν το Μητροπολίτη Χίου που όπως αναφέρουν στα 26 χρόνια της ποιμαντορίας του στο νησί ουδέποτε έχει δώσει λαβή για τέτοιου είδους κατηγορίες και ζητούν “η κάθαρση και η επίλυση της εκκλησιαστικής κρίσης να αναζητηθεί αλλού και όχι στο πρόσωπο του σεβαστού ποιμενάρχη”.