Αρχική Νέα Τοπικά Καρδάμυλα: προϋπολογισμός με εσωπαραταξιακή δυσαρέσκεια

Καρδάμυλα: προϋπολογισμός με εσωπαραταξιακή δυσαρέσκεια

30


Η ψήφιση του προϋπολογισμού στο Δήμο Καρδαμύλων έφερε και την απώλεια μιας ψήφου στην παράταξη της πλειοψηφίας και συγκεκριμένα αυτή του τέως Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σταμάτη Πιτσικούλη. Χωρίς να κρίνει απαραίτητο να αιτιολογήσει την ψήφο του ο κ. Πιτσικούλης στην ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε ο δ.σ. Αντώνης Μπουσέκας καταψήφισε.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βαγγέλης Μελιτζάνης ζήτησε να γίνει ανάγνωση του συνόλου των κωδικών για να αναδείξει στην ομιλία του ως πρόβλημα το ότι περιέχεται ένας μεγάλος αριθμός (περί τα 120) μικρών έργων εκ των οποίων μόνο ένα προβλέπεται να δημοπρατηθεί άμεσα.
Η αιτιολογία που προέβαλε ήταν ότι μόλις μια ώρα πριν είχε λάβει η παράταξή του τον προϋπολογισμό για να επισημάνει ο Πρόεδρος Μιχάλης Καπίρης ότι είχε δοθεί την περασμένη Πέμπτη και πως μόνο ένας κωδικός είχε διορθωθεί και για τον οποίο υπήρξε ενημέρωση πριν το συμβούλιο.
Πάντως ο κ. Μελιτζάνης φάνηκε “διαβασμένος” για το τι αυξήσεις υπάρχουν ποσοστιαία στον προϋπολογισμό σε ότι αφορά τα έξοδα παράστασης των αιρετών, του κονδυλίου για τα τηλέφωνα, των μετακινήσεων κλπ., πριν καταγγείλει ότι πρόκειται για έναν προϋπολογισμό που δεν θα ισοσκελιστεί και για μια δημοτική αρχή που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα.
Λαμβάνοντας το λόγο ο αντιδήμαρχος Αριστείδης Κελεπερτζής απάντησε με στοιχεία από προϋπολογισμούς επί θητείας Β. Μελιτζάνη και για καταγγελίες που είχε δεχτεί τότε από πρώην δημοτικούς συμβούλους του για έργα που δεν είχαν γίνει.
Σε ότι αφορά για το έργο που έχει κάνει η Δημοτική Αρχή παρέπεμψε στη Λήμνο που φέτος δεν πλημμύρισε, κατήγγειλε ότι παραλαμβάνοντας το Δήμο δεν βρήκαν ούτε μια μελέτη (σε αντίθεση με τώρα που καταμέτρησε ο κ. Μελιτζάνης 12 μελέτες).
Ο Δήμαρχος Νίκος Μαρινάκης σχολίασε ότι η φετινή κριτική της μείζονος μειοψηφίας δεν διαφέρει πολύ από την περσινή, αλλά δεν πρέπει να ξεχνούν ότι ο περσινός προϋπολογισμός λειτούργησε άψογα και πληρώθηκαν όλες οι δαπάνες. Τόνισε επίσης ότι για το έργο που έχει κάνει η Δημοτική Αρχή υπάρχει και φωτογραφικό υλικό.
Στη συνεδρίαση δεν παρίστατο η δ.σ. της ελάσσονος μειοψηφίας Φωτεινή Φαφαλιού.
Από τις παρεμβάσεις του κοινού να σημειώσουμε αυτή του ν.σ. Τάσου Ποδιά που ζήτησε να αυξηθεί η ενίσχυση των αθλητικών σωματείων ακόμα και μέσα από το αποθεματικό και δηλώνοντας ότι δυστυχώς όσα χρήματα δίνονταν σε δραχμές επί θητείας του δίνονται σε ΕΥΡΩ και σήμερα.
Το συμβούλιο έκλεισε μέσα σε ένταση και για το θέμα των χρεών που άφησε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή Μελιτζάνη. Ύστερα από τις εκατέρωθεν κατηγορίες, ο πρόεδρος του σώματος δήλωσε πρόθυμος να φέρει το θέμα σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.