Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Συγγνώμη ΚΚΕ για αναβολή εκδήλωσης στην Κυδιάντα

Συγγνώμη ΚΚΕ για αναβολή εκδήλωσης στην Κυδιάντα

7ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΒ ΟΜΗΡΟΥΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΣ ΤΗΣ ΚΝΕ


 Η ΚΟ Ομηρούπολης του ΚΚΕ και το ΝΣ της ΚΝΕ, εκφράζουν τη συγγνώμη τους, για την εσπευσμένη αναβολή  της εκδήλωσης για την ΕΠΟΝ στην Κυδιάντα της Λάγκάδας την περασμένη Κυριακή. Απευθύνεται αυτή η έκφραση συγγνώμης στο σύνολο των συναγωνιστών και των απλών προοδευτικών και δημοκρατικών ανθρώπων που με συνέπεια παρευρίσκονται κάθε χρόνο στον προσκυνηματικό για το λαϊκό κίνημα τόπο της Κυδιάντας, αποτίνοντας φόρο τιμής στους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού στρατού Ελλάδας, δίνοντας όρκο πίστης συνέχισης του αγώνα τους.
 Η αναβολή έγινε για αντικειμενικούς λόγους, αυτούς των δυσμενών καιρικών συνθηκών, αφού μέχρι αργά το βράδυ το Σαββάτου τα έντονα καιρικά φαινόμενα δεν άφηναν περιθώρια επιλογής. Την επομένη, υπήρξε αλλαγή των δεδομένων που δεν μπορέσαμε να προβλέψουμε ή και να προλάβουμε με το να μη βιαστούμε. Παρόλα αυτά τα στελέχη της οργάνωσης, ο γραμματέας της ΝΕ Γ. Αμπαζής και Δ. Νομικός, βρέθηκαν όσο το δυνατό πιο γρήγορα στην περιοχή της Λαγκάδας προκειμένου να ενημερώσουν τον κόσμο.
 Ο ίδιος ο γραμματέας της ΚΟ Ομηρούπολης Μάρκος Κούνουπας, βρισκόταν στην περιοχή του Αγρελωπού παρέχοντας ενημέρωση στους φίλους και συναγωνιστές που πήγαιναν προς το χώρο. Δεν καταφέραμε αυτό να γίνει στο μέγιστο βαθμό, ωστόσο οι άνθρωποι που έχουν κοινό βηματισμό μαζί μας , που νιώθουν τον αγώνα μας και τον καταλαβαίνουν, που δε θεωρούν αγγαρεία την παρουσία τους  εκεί, που δεν ανεβαίνουν από υποχρέωση στη συνείδηση της νιότης τους, μας καταλαβαίνουν και γνωρίζουν τις προθέσεις μας.
Θεωρούμε λοιπόν επιεικώς απαράδεκτα και απαίδευτα τα σχόλια που είδαν το φως της δημοσιότητας περί κλειστού κλαμπ και άλλα παρόμοιου τύπου “δημοσιογραφικά” φληναφήματα.
Καλούμε όλους τους αγωνιστές και φίλους, όλους εκείνους που δε βολεύονται με λιγότερο ουρανό, να τιμήσουν την εκδήλωση της ΕΠΟΝ στην Κυδιάντα της Λαγκάδας την ερχόμενη Κυριακή 6 Μάρτη 2005 και ώρα 11 το πρωί στο γνωστό ιερό χώρο.